Gransk HRS

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Human Rights Service er en bitte liten stiftelse som driver opplysning om norsk innvandringspolitikk med en million kroner i statsstøtte. HRS' motstand mot tvangsgifte og kjønnslemlestelse er bidrag til en viktig debatt der HRS' to ansatte, Hege Storhaug og Rita Karlsen, er kompromissløse motstandere av kulturrelativ forståelse for overgrep mot kvinner i islams navn. Problemet med HRS har vært metodene som ble benyttet for å få kvinnene til å stå fram med sine historier. HRS har oppsøkt dem på krisesentrene. Kvinnene har følt seg utnyttet og brukt.

Vi har i Dagbladet tidligere påvist hvordan HRS har manglet en profesjonell behandling av sine «vitner», men da var kvinnene anonyme av hensyn til trusler fra eget miljø. I helga sto Kadra, Nadia og Saynab fram i VG og advarer åpent mot stiftelsen. Vi regner med at myndighetene ser nærmere på forutsetningene som ligger til grunn for statsstøtten til HRS.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer