Gransker 209 saker

UDI skal i løpet av kvelden granske 209 asylsaker Terje Tune har vært involvert i. Advokaten ba i alle sakene om å få ta over, etter at UDI ga saken til en annen advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alle sakene asyladvokat og tidligere UDI-ansatt Terje Tune hjalp asylsøkere, foretok han et såkalt aktivt advokatvalg.

- Det er mange som er aktive, men det er sjelden at noen har så mange, og kun har aktive advokatvalg, sier informasjonssjef i UDI, Geir Løndal, til Dagbladet.no.

I løpet av kvelden regner gruppa på tre personer å ha gjennomgått alle sakene, og UDI vil da ha mer oversikt over saken. Så langt er det klart at de fleste asylsøkerne Tune hjalp kom fra Russland, Afghanistan og Pakistan.

- Kommer dere til å sjekke også andre advokater?

- Nei, det gjør vi ikke, sier Løndal.

- Er det naturlig å tro at Tune er den eneste som ikke har rent mel i posen?

- Vi ble opplyst om denne saken, og har ingen grunn til å tro at det er noen andre som har gjort det Tune er anklaget for. Vi har tillit til systemet og når slikt dukker opp, er det et kjempeproblem for oss.

Ikke snakket med politiet

Løndal sier at de nå også skal sjekke om det var signaler som UDI burde plukket opp.

UDI har så langt ikke vært i kontakt med politiet, men vurderer saken fortløpende.

Alle sakene UDI nå sjekker er fra i år. Det er ifølge Løndal ingenting som tyder på at Tune hadde noen asylsaker i den korte perioden etter han ble ansatt hos Advokatfirmaet Furuholmen før jul i fjor.

  • UDI-direktør Trygve G. Nordby presiserer overfor NTB at dersom det er innvilget oppholdstillatelse på feilaktig grunnlag, vil disse vedtakene bli omgjort umiddelbart.