Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gransker anmeldelser

Drapsjegerne gransker nå anmeldelser og uoverensstemmelser i ungdomsmiljøet i jakten på et mulig motiv for drapet på Dereka Maria Mikula.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SON (Dagbladet): Dagbladet kjenner til at konflikter i ungdomsmiljøet rundt drapsofferet er anmeldt. Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de vil se på konflikter i ungdomsmiljøet på det lille tettstedet.

Politiet mener drapsmannen er fra lokalmiljøet, og at det kan være en eller to unge gutter, eller yngre menn, som har drept 16-åringen.

- Vi foretar den etterforskningen vi mener er nødvendig. Det er en naturlig del av etterforskningen å se om det har vært konflikter i dette miljøet, sier politiadvokat Jorid Kile Berg ved Follo politidistrikt.

Mange uten alibi

Det er foretatt over 100 avhør i saken. De fleste av de avhørte er ungdommer i Son.

Mange personer i saksdokumentene har ikke alibi for natta Dereka ble drept - foruten forklaringen om at de var hjemme i senga. Politiet mener nå at 16-åringen ble drept mellom klokka 02.00 og 06.00 natt til lørdag.

Det betyr at Dereka ble drept like etter at hun snakket med kjæresten på telefon klokka 02.00.

Hevnmotiv?

Drapsetterforskerne understreker at ingen er siktet i saken, og at de foreløpig ikke har et motiv. Politiet jobber nå med å se på følgende mulige motiver for at noen drepte 16-åringen ved å slå henne i hodet:

Hevnmotiv: Hadde Dereka noe uoppgjort med personer i lokalmiljøet? Var det noen som ønsket å hevne seg? Ønsket de da å skremme henne, men endte opp med å drepe?

Seksuelt motiv: Den foreløpige obduksjonsrapporten kan ikke slå fast om 16-åringen ble utsatt for et seksuelt overgrep. Imidlertid jobber politiet med dette sporet, ettersom 16-åringen ble funnet avkledd på stuegulvet.

Sjalusimotiv: Var det noen som var sjalu på henne av en eller annen grunn? Hadde drapsofferet sagt eller gjort noe som kunne få noen til å bli sjalu?

Vinningsmotiv: Denne teorien er ikke høyt prioritert, men etterforskerne gransker nå om noe er fjernet fra tomannsboligen i Son sentrum.

16-åringens nærmeste har ikke vært på åstedet, ettersom kriminalteknikerne fortsatt ikke er ferdige. Etter at pårørende har vært på stedet vil politiet få bedre oversikt over om noe er forsvunnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling