Gransker barnevernet etter drap på Stord

Drapsoffer (3) og antatt gjerningsperson (13) skal være i familie.

BARNEDRAP: En treåring er funnet drept i Sagvåg på Stord. Politiet og krimteknikere er på åstedet.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
BARNEDRAP: En treåring er funnet drept i Sagvåg på Stord. Politiet og krimteknikere er på åstedet. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fylkesmannen i Hordaland har startet tilsyn med barnevernet etter at de ble kjent med drapet på Stord, melder NRK.

«Fylkesmannen har starta tilsyn med barnevernet etter at vi i går blei kjende med saka på Stord der ein 13-åring er mistenkt for å ha drepe ein treåring. Brevet om tilsynet har gått ut til dei involverte. Vi ber om å få tilsendt dokumentasjonen som ligg føre i saka. Etter det vil vi ta stilling til korleis vi vil gå vidare», skriver Fylkesmannen på sin hjemmeside.

Sjokkmelding Stord-samfunnet ble hardt rammet da det ble kjent at det hadde skjedd et drap i Valvatna ved Sagvåg torsdag ettermiddag.

I dag kom sjokkmeldingen på en pressekonferanse ved lensmannskontoret.

En 13 år gammel gutt er mistenkt for å ha tatt livet av en tre år gammel gutt. De har familiære relasjoner, som lensmann Bernt Norvalls har forklart.

Ungdomsskoleelev Kriseledelsen i Stord kommune ble samlet ved 12.30-tida i dag. De sitter nå i møte for å forberede hvilke tiltak de skal gjøre i dag, i helga og ikke minst når skolebarna kommer tilbake fra høstferie på mandag.

Den mistenkte 13-åringen er elev ved Nysæter ungdomsskole i Sagvåg. Rektor Trude Aamot ved skolen sier at alle tenker mye på familien som er rammet. Hun vil samle personalet i dag.