Gransker bilder fra bryllupsreisen for å finne drapsmennene

Politiet tror drapet på svenske Anni (28) var planlagt.

NYGIFT: Anni og Shrien Dewani giftet seg i India. På bryllupsreise i Sør-Afrika ble drosjen de satt i kapret og Anni drept. Shrien ble sluppet fri. Foto: Privat
NYGIFT: Anni og Shrien Dewani giftet seg i India. På bryllupsreise i Sør-Afrika ble drosjen de satt i kapret og Anni drept. Shrien ble sluppet fri. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det nygifte paret Anni (28) og Shrien (30) Dewani var på bryllupsreise i Cape Town, Sør-Afria, da bevæpnede menn kapret drosjen deres da de var på vei hjem til hotellet etter middag.

Britiske Shiren ble sluppet av den kaprede drosjen og klarte å varsle politiet, men morgenen etter ble hans svenske kone Anni funnet skutt og drept i baksetet. Ifølge politikilder skal hun ikke ha blitt seksuelt misbrukt.

- Anni var den vakreste piken som fantes. Hun hadde planlagt bryllupet i seks måneder, sa faren hennes, Vinod Hindocha, til Expressen etter drapet.

Gransker bilder Nå har ektemannen Shiren reist hjem til England, men det er ventet at han skal bistå politiet i jakten på gjerningsmennene. Ifølge Telegraph er tre personer arrestert mistenkt for å ha vært med på bilkapringen.

Politiet har en teori om at kapringen var planlagt, de har nå bedt om å få utlevert bildene fra bryllupsreisen. Håpet til politiet er å bevise at paret ble skygget før det brutale overfallet.

Drosjesjåføren som ble kastet ut da kaprerne tok over bilen, er vitne i saken.

- Jeg frykter for livet mitt, dette er en forferdelig situasjon. Jeg har ikke gjort noe galt, sier drosjesjåføren, ifølge Telegraph.

Ville se det «ekte Afrika» Shiren har fortalt i avhør at hans avdøde kone Anni ønsket at sjåføren skulle kjøre gjennom townshipen Guguletu på vei hjem til hotellet, fordi hun ønsket å se det «ekte Afrika».

Cape Town er en av verdens mest kriminelle byer og i townshipen Guguletu har det vært 700 drap siden 2005. Mange av drapene skjer ved at rike mennesker blir ranet eller kidnappet på veiene.

Det bor 700 000 mennesker i townshipen, det gir 20 drap i året per 100 000 innbyggere. I fjor var det 0,6 drap per 100 000 innbygger i Norge.