SV kritisk til mandatet - Ap mener landet var dårlig forberedt

Gransker Ernas corona-håndtering

SV åpner for egen corona-gransking på Stortinget, mens Ap-leder Jonas Gahr Støre slår fast at Norge ikke var godt nok forberedt på pandemien.

SJEFGRANSKER: Pensjonert professor i medisin Stener Kvinnsland skal lede granskingen av coronakrisa. Her sammen med helseminister Bent Høie ved en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SJEFGRANSKER: Pensjonert professor i medisin Stener Kvinnsland skal lede granskingen av coronakrisa. Her sammen med helseminister Bent Høie ved en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har i statsråd fredag oppnevnt en granskningskommisjon for «å kartlegge alle sider av myndighetenes håndtering» av corona-krisen.

Professor emeritus Stener Kvinnsland skal lede arbeidet til utvalget, som etter planen skal levere sitt arbeid innen utgangen av mars 2021.

- Kommisjonen skal både se på beredskapen vi hadde i forkant av pandemien og hvordan krisen er håndtert. Det er viktig å få belyst alle sider av pandemien, så vi kan lære av dette, sier statsminister Erna Solberg.

Hun viser til at de strenge tiltakene som ble innført 12. mars, baserte seg på beslutninger som ble tatt «under stor grad av usikkerhet».

- Vi må se hva som har fungert godt, hva som ikke har fungert og også hva som kunne vært bedre forberedt, sier statsministeren.

- Ikke godt nok

Regjeringen har vært i dialog med partiene på Stortinget om sammensetning og mandat for kommisjonen. Men Arbeiderpartiet mener det allerede nå er opplagt at Norge ikke var godt nok forberedt.

- Vi var ikke godt nok forberedt på en pandemi, og det er mange spørsmål vi trenger svar på, sier Støre i en kommentar til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer