Gransker hvem som forklarte seg falskt

TROMSØ (Dagbladet): Politimester Bjørn Hareide i Bodø starter intern etterforskning av politiets håndtering av anmeldelsen mot drapsmannen til Linn Charlott Nesblom (16).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hareide ønsker å finne ut hvem som har avgitt falsk forklaring under SEFOs etterforskning av saken. SEFO mer enn antyder at enten lensmann Kjell Sahl eller førstebetjent Edgard Skorbakk ikke snakker sant når det gjelder lensmannskontorets håndtering av politianmeldelsen mot Linns drapsmann.

Etter SEFOs henleggelse starter Hareide altså intern etterforskning.

- Jeg var forberedt på å foreta en intern gjennomgang etter at SEFO hadde gjort sin vurdering, men dette blir mer komplisert enn jeg hadde tenkt meg. Det at en politifullmektig er mistenkt for å ha avgitt falsk forklaring er meget alvorlig, og jeg må finne ut hva som er sannheten, sier Hareide.

Spriker

Lensmann Kjell Sahl og førstebetjent Edgard Skorbakk avga ulike forklaringer om anmeldelsen av truslene mot Linn Charlott Nesblom, som ble drept 7. november i fjor av mannen hun anmeldte. SEFO konkluderte at de sprikende forklaringene ikke kunne skyldes hukommelsestap.

- Dette er et stort dilemma som jeg må gå inn i. Det er klart at det foreligger en forsømmelse rundt anmeldelsen, og når en av dem lyver om dette så blir det hele mer komplisert, sier Hareide.

Vurderer tiltak

Han vil bruke helga til å avhøre de ansatte ved politikammeret i Meløy, og vil vurdere hvilke tiltak som skal iverksettes seinere. SEFO klarte ikke å avgjøre hvilken forklaring som var korrekt. Hareide kan ikke slå seg til ro med den konklusjonen.

- Jeg må tro at vi kan komme videre med den interne etterforskningen, sier han.