Gransker leger etter dødsfall

17-åringen skal ha blitt sendt hjem fra legen med beskjed om å slutte å røyke. Uka etter døde han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsetilsynet i Aust-Agder har satt i gang gransking av to leger etter at en 17-åring døde brått i sommer, melder P4.

17-åringen hadde oppsøkt den kommunale legevakten i Arendal lørdag 26. juli i år, etter å ha vært ute av form en ukes tid. Han ble sendt hjem med penicillin mot såkalt stille lungebetennelse.

Søndag formiddag følte gutten seg så dårlig at han gikk og la seg igjen ved halvtitiden. Klokken 14 fant foreldrene ham død i sengen, opplyser deres advokat Halgeir Verdal til P4.

Helga før hadde 17-åringen vært hos en privatpraktiserende lege. - Han er frisk, men bør slutte å røyke, skal legen ha sagt ifølge et notat fra guttens mor. Gutten skal ha hostet opp klumper med blod.

Det er foreldrene som har bedt Helsetilsynet vurdere om legene burde ha oppdaget at gutten var livstruende syk eller om det er gjort noen feil i saken.

- Foreldrene oppfattet det som svært påfallende at en livsfrisk gutt på 17 år skulle få en så vidt brå bortgang, sier advokat Halgeir Verdal til P4-Nyhetene.

Helsetilsynet i Aust-Agder regner med å bruke en måneds tid på å granske saken. En obduksjonsrapport er ventet med det første.

(Dagbladet.no/NTB)