Gransker Mugabes terror

HARARE (Dagbladet): Med kamera, notatblokk og datamaskin beveger etterforsker Tor-Hugne Olsen seg inn i farlige områder i jakten på beviser mot Zimbabwes president Robert Mugabe. Hans rapporter går verden rundt og bidrar til å forme internasjonal politikk overfor Zimbabwe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er klart jeg har makt i den forstand at rapportene bidrar til å dokumentere brudd på menneskerettighetene i de områdene jeg besøker. Det er et stort ansvar, men jeg føler meg trygg på at den kunnskapen vi går ut med er god nok, sier Olsen.

Han jobber som etterforsker for Amnesty International i London og har ansvaret for fem av landene i det sørlige Afrika. Når Amnesty går ut med kritikk av brudd på menneskerettighetene i denne regionen, er det Olsen som har skaffet dokumentasjonen.

AMNESTY 40 ÅR:

Onsdag markerer Amnesty International sin 40-årsdag. Dagbladet setter i en serie artikler fokus på Amnestys arbeid jordarundt.

Det siste året har Zimbabwe vært i fokus på grunn av omfattende terror mot motstandere av president Robert Mugabe. Dette er andre gang Olsen er på oppdrag i landet det siste året.

- Det har vært en kraftig økning i bruddene på grunnleggende menneskerettigheter i Zimbabwe. På grunn av overvåking av telefoner og e-post er det mye informasjon som er vanskelig å innhente fra London. Derfor må vi ut i felt, sier Olsen.

Konfrontasjon

I byen Marondera øst for Harare er det spent. I dette området har det vært flere angrep på personer mistenkt for å tilhøre opposisjonen, svarte landarbeidere og hvite landarbeidere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer