Gransker mystisk astronaut-død på nytt

Den russiske kosmonauten Jurij Gagarins død er fortsatt et mysterium, 33 år etter at han omkom i en flyulykke. En granskingskommisjon har drøftet rundt 20 mulige forklaringer på ulykken, uten å ha funnet løsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jurij Gagarin mistet livet i en ulykke med et militært treningsfly i 1968, sju år etter at han ble det første menneske i verdensrommet. Dødsfallet skapte en rykteflom: Noen mente han var drept av etterretningstjenesten KGB, andre at han ble bortført i en UFO.

Men ifølge Ivan Rubtsov, som har deltatt i granskingen av Gagarins død helt siden ulykken skjedde, kjenner man ennå ikke ulykkesårsaken. -Vi holder en knapp på den mest sannsynlige forklaringen, nemlig at flyet kolliderte med en værballong, sier Rubstov.

Hans kollega, general Anatolij Pusjkin, sier at Gagarins annenpilot på ulykkesdagen, Vladimir Serjogin, trolig burde hatt flyforbud. Serjogin hadde hatt en ubehagelig samtale med en overordnet, og var i svært dårlig humør, forteller Pusjkin.

Jurij Gagarin ble det første menneske i verdensrommet, da han 12, april 1961 kretset tre ganger rundt jorda i en romkapsel. Etter landingen ble han en folkehelt, men skal også ha fått personlige problemer på grunn av persondyrkelsen han ble utsatt for.

(NTB)

ROMHELT: Juri Gagarin ble global a-kjendis da han ble første menneske i verdensrommet. Her fra et besøk i Oslo i 1964.