Gransker navngitte menn

Politiet gransker et fåtall navngitte menn etter drapet på sykepleierstudenten Anne Slåtten (22).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Dagbladet kjenner til at etterforskerne mener de er i ferd med å sirkle inn Anne Slåttens drapsmann. Et fåtall menn blir gjenstand for grundige undersøkelser. Etterforskerne håper på en pågripelse i løpet av uka, kanskje allerede tirsdag når de får de første svarene på tekniske spor.

Bakgrunnen for optimismen er at drapsmannen etter all sannsynlighet har lagt igjen DNA-spor og avtrykk på åstedet eller offeret, samt at etterforskerne har skaffet seg en god oversikt over bevegelser ved åstedet rundt drapstidspunktet.

DNA-tester

Dagbladet får bekreftet at etterforskerne har størst håp om biologiske spor som er funnet på den drepte kvinnen. Anne Slåtten kjempet trolig for livet før hun ble kvalt, og dermed kan det være åpenbare DNA-spor under neglene til kvinnen og på halsen.

Personer som har vært i nærheten av drapsstedet, har allerede avgitt DNA-prøve med munnpensel. Også såkalte moduskandidater har avgitt DNA-prøve. Lensmann Kjell Fonn understreker overfor Dagbladet at disse har status som vitner i saken.

Dersom vitner nekter å avgi DNA-prøve, må politiet gå til retten med en begjæring for å få en kjennelse for DNA-testing. I så fall må noen også bli formelt siktet.

-  Jeg gjentar det jeg har sagt før, det er ingen som har skiftet status fra vitne til siktet i denne saken så langt, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.

Politikilder understreker at en håndfull personer er mer aktuelle enn andre, og at de blir kryssjekket opp mot andre vitneforklaringer i saken.

Kvinne gikk forbi

Politiet undrer seg over at ingen har sett Anne Slåtten de siste minuttene før hun ble drept ca. klokka 07.20 forrige søndag, til tross for at det var trafikk på denne strekningen. Lensmann Kjell Fonn understreker at de ikke vet hva som skjedde minuttene før drapet, men at mangel på observasjoner er «påfallende».

En av teoriene er at Anne Slåtten ble tatt inn i en bil, og at hun deretter har kommet seg ut av bilen igjen ved stedet hun ble drept.

Det som kan være et av politiets viktigste vitner, har fortsatt ikke meldt seg. Klokka 07.15, trolig bare minutter før drapet, gikk en kvinne forbi stedet Anne Slåtten ble drept. Hun er observert ved en busslomme i Angedalsveien, vel 30 meter fra åstedet. Hun gikk med ryggen til i retning sentrum, men kan ha fått med seg hva som skjedde.

-  Kan Anne Slåtten ha blitt drept av en kvinne?

-  Vi kan ikke utelukke noe, svarer lensmannen, som imidlertid understreker at han har liten tro på det.

SIRKLES INN: Politikilder sier til Dagbladet at en håndfull personer nå er mer aktuelle i etterforskningen på drapet av Anne Slåtten. Biologiske funn på åstedet gjør at politiet håper å fakke drapsmannen i løpet av uka.
FLUKTVEI: Anne Slåttens drapsmann kan ha gått ut på fortauet (i bakgrunnen) etter drapet. Her kan han ha hatt en bil stående.
INGEN SIKTET: - Jeg gjentar det jeg har sagt før, det er ingen som har skiftet status fra vitne til siktet i denne saken så langt, sier lensmann Kjell Fonn til Dagbladet.