Gransker politiet etter Stavanger-ranet

SEFO etterforsker om politiet viste stor uforstand i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) skal etterforske om politiet i Rogaland har vist grov uforstand i forbindelse med ranet av Norsk Kontantservice før påske.

Den siste tiden er det flere som har krevd at SEFO må undersøke politiets framgangsmåte i forbindelse med ranet i Stavanger.

Lørdag ba også politimesteren i Rogaland, Olav Sønderland, om at SEFO måtte etterforske politiets arbeide i forkant av ranet. Nå får han ønsket oppfylt, melder NRK.

- Politiet fikk informasjon i forkant av ranet om at noe slikt kunne skje. SEFO skal granske om politiet gjorde noe straffbart da de behandlet disse tipsene, sier lederen for SEFO i Rogaland, Elizabeth Baumann, til NRK.

I en pressemelding understreker Politidirektoratet at etterforskningen etter ranet pågår for fullt. I tillegg har direktoratet satt ned en arbeidsgruppe som skal evaluere hva etaten og publikum faktisk står overfor ved slike brutale ran.

Arbeidsgruppen skal se på beskyttelsestiltak og gjennomgå dagens rutiner, og deretter komme med forslag til eventuelle nye tiltak. Gruppen skal levere sine forslag innen 18. juni i år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer