Gransker rallykjørere

Politiet gransker nå rundt 40 navngitte personer. Opptil seks av dem er, eller har vært, aktive rallykjørere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Politiet mener de vil finne noen av ranerne blant de rundt 40 personene som nå gjennomgår en grundig alibisjekk. Dagbladet kjenner identiteten til flere av dem på etterforskernes liste.

Kjørte mesterskap i fjor

I flere dager har politiet avhørt personer som på en eller annen måte er tilknyttet ransmiljøet på Østlandet. Enkelte har også avgitt DNA-prøve, men Dagbladet får bekreftet at politiet så langt ikke har fått en DNA-profil ut av biologisk materiale funnet på åstedet eller andre aktuelle steder.

Etterforskerne mener at de som utførte selve ranet fikk hjelp av noen som er dyktige til å kjøre bil. Dagbladet får fra informert hold bekreftet identiteten til flere rallykjørere som er i politiets søkelys. Fem eller seks av personene på lista til etterforskerne skal være tilknyttet rallymiljøet.

To av dem kjørte aktivt i mesterskap så seint som i fjor. Enkelte av rallykjørerne har også vært i politiets søkelys i forbindelse med andre ran.

- Må ha fått hjelp

Siste sikre spor etter ranerne er tre utbrente biler som ble funnet en drøy halvtime etter at dødsranet startet. Før det hadde ranerne en hasardiøs flukt fra Domkirkeplassen i Stavanger.

- Ranerne må ha fått hjelp fra profesjonelle sjåfører. Det gikk fort, og fluktruta var spesiell. Sjåførene har nok trent på ruta flere ganger, sier to kilder med kjennskap til etterforskningen.

140 polititjenestemenn jobber nå med å oppklare ranet.

Ifølge Stavanger Aftenblad koster etterforskningen 400000 kroner daglig. Hvis dagens nivå opprettholdes, vil saken koste Rogaland politidistrikt 80 millioner innen utgangen av året.

SISTE SPOR: Ranerne satte de tre fluktbilene i brann på Ullandhaug like utenfor Stavanger sentrum. Politiet vet ennå ikke hvor gjerningsmennene tok veien etterpå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer