Gransker rollespillmiljøet

Politiet i Halmstad leiter nå i rollespillmiljøet rundt Marcus Norhn for å prøve å finne ledetråder i den makabre drapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/HALMSTAD (Dagbladet/Expressen): I går ransaket politiet rollespillklubben First, som driver vampyrspill i Halmstad. I lokalet i det sentrale Halmstad fant politiet store mengder informasjon om vampyrspillet.

Skulle ringe

Lille nyttårsaften ble hodet til 22-åringen Marcus Norhn funnet fastfrosset i isen i elva Nisse utenfor Halmstad. Seinere ble flere deler av kroppen funnet under isen. Politiet har gjennomsøkt et stort område rundt elva, og hakket opp store hull i isen i jakten på likdeler, og stedet hvor det makabre drapet kan ha funnet sted. I nærheten av stedet der politiet tidligere har funnet kroppsdeler, markerte likhundene i går på to steder.

- Vi er ganske sikre på at vi har funnet ytterligere deler av kroppen. I morgen skal vi sette inn dykkere her, sier etterforskningsleder Lars Hamrhn.

Mysterium

Det er fortsatt et mysterium hva som ligger bak det grusomme funnet. Ifølge familien pleide ikke sønnen å gå på byen. Da han ringte moren sin klokka 00.20 natt til lørdag hørtes alt normalt ut.

- Han skulle bare ta en kopp kaffe, sa han. Han skulle kjøre sin egen bil hjem.

Marcus var sykemeldt i tida før drapet. Moren og faren forteller at skolen og ekstraarbeidet i en videobutikk ble for slitsomt.

- Marcus hadde en depresjon, og fikk medisin. Men det hadde begynt å bli bedre. Han var glad for å flytte til sin første egne leilighet i Halmstad, sier moren.

22-åringens ekskjæreste hadde lovet å ringe ham samme kveld som han forsvant.

- Sist fredag skulle jeg ringt ham, men jeg hadde glemt mobiltelefonen hjemme hos foreldrene mine. Kanskje hadde ikke dette skjedd om jeg bare hadde ringt, sier hun til Expressen.

Undersøker vampyrspill

Nå undersøker politiet om mordet kan knyttes til Norhns aktive rolle som rollespiller. Et av spillene gikk ut på å kle seg om til vampyr. Politiet arbeider ut fra flere teorier. En av dem er at spillet har inspirert morderen, og at morderens motiv finnes i miljøet rundt vampyrspillet.

- Men vi må være forsiktige og ikke låse oss fast i en teori om at dette må ha med spillet å gjøre, sier Hamrhn.

Marcus Norhns store interesse var film og rollespill. Han kunne være kledd i vampyrklær i flere timer i strekk.

- En måte å ta livet av en vampyr på er å hogge hodet av dem, sier rollespiller Sara Hogård i Stockholm til Expressen.

- Det er den klassiske kampen mellom godt og ondt, der menneskene er gode og vampyrene onde, sier Jon Nilsson, nestleder i rollespillforeningen Sverok, om innholdet i rollespillene. Manusene er ofte dramatiske, men ifølge Nilsson er alt på liksom.

I spillereglene til «Washington D.C. by night» avgjører poengene din personlighet. Skalaen går fra å ikke kunne skade noen i det hele tatt til å mangle menneskelige sider overhodet.

NYE SPOR: Likhunder har markert to steder på isen i nærheten av stedet hvor deler av kroppen til den drepte Marcus Norhn tidligere er funnet. Politiet vil i dag sette inn dykkere på stedet for å undersøke om de kan finne flere likdeler.