Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gransker seg selv

Etter massiv kritikk fra fotfolket i Norsk Folkehjelp har organisasjonens ledelse nå nedsatt en intern granskingsgruppe. Seint i går kveld møtte ti mineryddere til oppvaskmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter store overskrifter om mangel på styring i Norsk Folkehjelp har organisasjonen nå gått i seg selv.

Frontene har stått steilt. Beskyldningene har haglet mot arbeiderbevegelsens hjelpeorganisasjon.

- Vi innser at jobben vi har gjort ikke har vært god nok. Derfor har kritikken kommet, og den tar vi veldig alvorlig, sier Ivar Christiansen, informasjonssjef i Norsk Folkehjelp.

Avtale om taushet

Det var forsøk på forsoning i Norsk folkehjelp seint i går kveld. Ti mineryddere, representanter for alle Folkehjelpens internasjonale mineryddingsoperasjoner i Kambodsja, Mosambik, Angola og Bosnia, var til stede på Continental hotell. De møtte den interne granskingsgruppa fra Norsk Folkehjelp til utblåsning.

- For oss er det viktig å høre på folkenes egne erfaringer, sier informasjonssjefen.

Men mineryddernes egen framstilling av saken var ikke ment for Dagbladets lesere.

- Vi har gjort en avtale med minerydderne og kommet fram til at vi skal tale med én tunge. Den som skal snakke er meg, sier informasjonssjef Ivar Christiansen.

Truer med rettssak

De to tidligere minerydderne Ståle Tveitane og Geir Løndal gikk til søksmål mot Norsk Folkehjelp etter å ha tjenestegjort i Bosnia. De sa at Norsk Folkehjelp manglet styring og at organisasjonen fraskrev seg ethvert arbeidsgiveransvar.

I forrige uke inngikk de forlik. Norsk Folkehjelp beklager behandlingen og mangelen på oppfølging de har fått. Organisasjonen forplikter seg til å utbetale Tveitane og Løndal kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste, tort og svie. Folkehjelpen dekker også mineryddernes advokatutgifter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!