Gransker sykehus etter drukning av datter (5)

Fylkeslegen i Oslo gransker Lovisenberg sykehus etter at en 38-årig kvinnelig psykiatrisk pasient ved sykehuset druknet sin fem år gamle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta døde lørdag etter å ha vært til behandling ved Rikshospitalet i en uke. 23. oktober ble hun funnet livløs i badekaret hjemme i familiens leilighet. Moren er siktet for forsettlig drap.

Den 38 år gamle kvinnen har hatt omsorg for datteren til tross for at hun har mottatt psykiatrisk behandling på Lovisenberg sykehus siden juli 2003. Forholdet skal nå granskes av fylkeslegen i Oslo.

- Ønsker sakkyndig vurdering

-  Ved siden av at vi ser på hvorvidt kvinnen har fått et forsvarlig helsetilbud for seg selv, vil vi også vurdere om helsepersonell har brutt sin lovpålagte meldeplikt, sier assisterende fylkeslege Ketil Kongelstad til TV 2 Nettavisen. Kongelstad sier de ønsker en sakkyndig vurdering etter å ha lest en 30 sider lang journal fra Lovisenberg sykehus.

Sykehusets informasjonssjef, Tone Hærem, sier de løpende vurderte kvinnens tilstand, og at de tok hensyn til at hun hadde omsorg for et lite barn. Hun sier de som har behandlet kvinnen, er i sjokk etter tragedien.

Kan inndra lisenser

På generelt grunnlag sier Kongelstad at de har anledning til å vurdere både institusjoner og individuelle helsearbeidere. Dersom fylkeslegen mener sykehuset eller personalet har unnlatt å varsle barnevernet, kan saken bli sendt videre til Den norske lægeforening, som kan refse sykehuset og inndra legelisenser.

Politiets etterforskning i saken fortsetter uavhengig av fylkeslegens arbeid.

(ANB)