Corona

Gransker test-juks i India

En mulig skandale er under opprulling i India. Blant coronatestene som ble utført på pilegrimene som deltok på det mye omtalte superspreder-arrangementet i april, skal det ha blitt oppdaget et stort antall falske testsvar.

HINDU-FESTIVAL: Den årlige festivalen Kumbh Mela er pekt ut som den største superspreder-hendelsen under corona-pandemien. Foto: Karma Sonam / AP / NTB
HINDU-FESTIVAL: Den årlige festivalen Kumbh Mela er pekt ut som den største superspreder-hendelsen under corona-pandemien. Foto: Karma Sonam / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen i den indiske delstaten Uttarakhand har igangsatt en granskning av flere private coronatest-laboratorier, etter anklager om at flere skal ha forfalsket testresultater av deltakere på hindufestivalen Kumbh Mela i april.

Festivalen, som ble avholdt i byen Haridwar i Uttarakhand, tok imot titusener av pilegrimer under årets feiring.

De store folkeansamlingene antas å ha spilt en vesentlig rolle i den dramatiske smittesituasjonen som har utspilt seg i landet utover våren.

Laboratoriet som ble tildelt hovedansvaret for analyse av antistofftester under festivalen er nå gransket. Ifølge en rapport skal minst 100 000 av 400 000 resultater være falske, skriver New York Times

Få positive coronatester

Arjun Singh Sengar, ansvarlig for testingen av festivaldeltakerne, har ifølge avisa fortalt at kun 2273 av 251 000 tester i hans distrikt var positive.

Flere eksperter har sådd tvil ved disse tallene, og hevdet at myndightene har underrapportert antall positive tilfeller.

Til tross for advarsler fra smitteverneksperter, ble festivalen markedsført av den regionale regjeringen i området, ledet av statsminister Narendra Modis hindunasjonalistiske parti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer