Gransker venner av dødsranssiktede

Politiet etterforsker flere venner av dødsranssiktede Ridvan Halimi og Metkel Betew opp mot det spektakulære kunstranet på Munch-muséet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av de såkalte modus-kandidatene politiet sjekker, er en allerede ranssiktet Oslo-mann i 20-årene. Han er nå på frifot.

Etter det Dagbladet kjenner til, har mannen dessuten indirekte kontakter til miljøet som i årevis har vært i søkelyset for kunstkriminalitet på Østlandet. Mannen er også en kamerat av Ridvan Halimi (25), som er siktet og etterlyst for Stavanger-ranet.

Friga ransbilder

Også kamerater av dødsranssiktede Metkel Betew (26) blir nå rutinemessig sjekket opp av politiet. Dette gjelder personer som politiet mener har begått kriminelle handlinger sammen med Betew, og som regnes som kapable til å gjennomføre et ran av Munch-muséet.

Etterforskerne skal også ha fattet interesse for en ransdømt Oslo-mann i 30-årene.

- Politiet har gått i sine registre for å se hva man kan knytte opp til denne type modus, sier politiinspektør Iver Stensrud, som ikke vil gå i detalj på hvilke personer politiet sjekker nærmere.

Politiet friga i går bilder av to ranere som løper ut av Munch-museet etter å ha nappet ned de uerstattelige maleriene. Stensrud er imidlertid ikke sikker på om kvaliteten på bildene er god nok til at de to kan gjenkjennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer