DØDSFALL: Det var en gang mellom klokka 20.00 og 21.00 i går kveld at basketaket oppsto. En mann døde under pågripelsen. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
DØDSFALL: Det var en gang mellom klokka 20.00 og 21.00 i går kveld at basketaket oppsto. En mann døde under pågripelsen. Foto: Hans-Martin Thømt RuudVis mer

Gransker video-opptak etter legevakt-dødsfallet

Polititjenestemenn opptrådte korrekt, ifølge politimesteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to polititjenestemennene som blir etterforsket av Spesialenheten for politisaker etter et dødsfall på Oslo legevakt i går kveld, blir ikke tatt ut av tjenesten, opplyser oslos politimester Hans Sverre Sjøvold.

- Etter å ha gått gjennom de rapportene som foreligger i saken så langt kan jeg ikke se at de to tjenestemennene har opptrådt ukorrekt på noe måte, sier Sjøvold til Dagbladet.

Han sier at slik saken så langt er opplyst er det ikke rapportert om bruk av ulovlige pågripelsesmetoder- eller teknikker, ifølge Sjøvold.

Basketak Personen som døde oppsøkte i utgangspunktet politiet i går kveld.

- Det ble vurdert at han trengte legehjelp og de to polititjenestemennene fraktet ham dit. Slik jeg forstår det var det på vei inn eller inne på legevakta at det oppsto et basketak, sier Sjøvold.

Politimesteren understreker at det er Spesialenheten for politisaker som etterforsker saken. Han synes saken er tragisk.

- Dette er utrolig trist og forferdelig tragisk. Det er viktig nå å finne dødsårsaken og jeg håper obduksjonen vil finne svar på den, sier politimesteren.

Liv Øyen, som leder Spesialenhetens avdeling for saker i Øst-Norge, sier til Dagbladet at dette er personalspørsmål som hvert enkelt politidistrikt håndterer uavhengig av om saken blir etterforsket av Spesialenheten.

Mellom 20 og 21 i går kveld - Det var mellom klokka 20 og 21 torsdag kveld at dette skjedde på legevakta, og Spesialenheten ble varslet like etter. Det var vitner til det som skjedde, og flere personer er allerede avhørt.

- Flere skal avhøres, og Spesialenheten går nå gjennom materialet fra overvåkningskameraene for å se om episoden er registert der, sier Liv Øyen.

Den døde blir obdusert på Rettsmedisinsk institutt i dag.

- Utagerende - Det pågår arbeid for å få bekreftet den dødes identitet, sier Øyen til Dagbladet.
 
Mannen som døde kom først  til Sentrum politistasjon. Ifølge politiets egen pressemelding fra i natt var mannen utagerende, og politifolk på jobb vurderte at han måtte få legetilsyn.

Psykiatrisk legevakt Politimesteren sier i formiddag at psykiatrisk legevakt var formålet da mannen ble kjørt til Oslo legevakt.

- Det ble et basketak på legevakta. Da mannen ble lagt i bakken hadde han ikke pust og puls.

- Det ble umiddelbart startet opp med livreddende hjerte- og lungeredning. Mannen ble erklært død på stedet, skriver politiets operasjonsleder i natt, Sven-Martin Ege.

Kripos gjorde undersøkelser på åstedet i natt.

GRANSKER KAMERAER: Spesialenheten går nå gjennom videoopptak som kan ha fanget hendelsen som skjedde på vei inn og inne på legevakta i går kveld. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
GRANSKER KAMERAER: Spesialenheten går nå gjennom videoopptak som kan ha fanget hendelsen som skjedde på vei inn og inne på legevakta i går kveld. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer