Gransker Yaras håndtering i korrupsjonssak

- Vi er bekymret, sier Kommunal Landspensjonskasse.

GRANSKES: KLP har startet omfattende undersøkelser av hvordan korrupsjonsmistankene i gjødselselskapet Yara er blitt håndtert. Her er konsernsjef Jørgen Ole Haslestad.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GRANSKES: KLP har startet omfattende undersøkelser av hvordan korrupsjonsmistankene i gjødselselskapet Yara er blitt håndtert. Her er konsernsjef Jørgen Ole Haslestad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) har startet omfattende undersøkelser av hvordan korrupsjonsmistankene i gjødselselskapet Yara er blitt håndtert.

KLP eier rundt 1 prosent av aksjene i Yara og er den tredje største norske aksjonæren i konsernet etter Næringsdepartementet og Folketrygdfondet. Forvalterne i KLP skal i løpet av kort tid ta stilling til om de fortsatt har tillit til Yaras ledelse og styre, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi er i en prosess der vi innhenter informasjon. Vi er bekymret. Sakens omfang og karakter er bekymringsfull. Vi er opptatt av at selskapets styre og ledelse har gjort det de kan for å forhindre lignende situasjoner, sier Jeanett Bergan, leder for ansvarlige investeringer i KLP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer