Granskes av helsetilsynet

Esben Benestad granskes for å ha gitt kjønnshormoner til 14-åringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om Pirelli Benestad:

 • Krever to bilder i passet sitt
 • Esben Esteher løy om hormoner
 • Penisvariasjoner
 • En gammeldags machomann Alt om min far Den transseksuelle sexologen Esben Benestad innrømmer overfor VG at han har skrevet ut pubertetsutsettende midler til mindreårige som har kommet til dem. Han benekter overfor avisa at han har skrevet ut kjønnshormoner til mindreåringe.

  Legen granskes nå av helsetilsynet for å finne ut om det har foregått uforsvarlig behandling av transseksuelle hos ham.

  Benestad mener Rikshopitalet gjør en for dårlig jobb for unge transseksuelle.

  - De får stort sett beskjed om å komme tilbake etter at de har fylt 18 år. Jeg tror dette er en av grunnene til at mange transseksuelle tar sitt eget liv, sier han til VG.

  Benestad mener han gjør livet lettere for unge jenter som føler seg som gutter, som dermed slipper å utvikle bryster.

  Rikshospitalet på sin side hevder der de eneste i landet som har lov til å gi behandling til transseksuelle.

  Det var i fjor høst sykehuset ba om en gransking, da de fikk flere pasienter som allerede hadde startet på behandling med kjønnshormoner uten at de hadde foretatt psykiatrisk vurdering.

  - For noen uker siden fikk fagmiljøet ved Rikshospitalet henvist en pasient (gutt på 14 - 15 år) hvor det var startet kjønnskonvertering med kvinnelige kjønnshormoner, skrev sjefslege Arnt Jakobsen i et brev til helsedirektøren i fjor.

  Benestad reagerer på kritikken, og benekter at han har utskrevet kjønnshormoner. Det er mer alvorlig å sette igang slik behandling enn å gi pubertetsutsettende midler. Sistnevnte behandlingsmåte kan reverseres.

<B>ESPEN BENESTAD:</B> Vil helst bli kalt Esben Esther Pirelli Benestad, og kjønnet er «hin». Den transseksuelle legen granskes nå for å ha gitt kjønnshormomer til barn.