Granskes av Helsetilsynet

Esben Esther Pirelli Benestad granskes av Helsetilsynet for tvilsom pasientbehandling. Klientene mener selvmord hadde vært alternativet dersom Pirelli ikke tok grep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I transeverdenen finnes det noe som heter GID nos (gender identity disorder, not otherwise specified), og disse personene får ingen tilbud i det hele tatt. Noen av disse personene føler seg ikke som kvinne og heller ikke som mann, eller kjønn i det hele tatt. De ønsker kroppsforandringer på samme måte som transseksuelle, forklarer sexolog Esben Esther Pirelli Benestad selv til Dagbladet.

Dette er bakgrunnen for at Benestad i stedet for å sende klienter videre til GID-klinikken på Rikshospitalet, som har landsfunksjon på transseksuelle, i stedet videresendte dem til privatklinikker som utfører kirurgiske inngrep, blant annet fullstendige brystreduksjoner. Nå gransker Helsetilsynet saken.

- Liv ville gått tapt

Caro Seland Kirsebom er blant klientene Benestad henviste til en privatklinikk for å utføre en total brystreduksjon på statens regning. Og selv mener Kirsebom at hvis det ikke hadde vært for Benestad, ville liv gått tapt.

- Jeg visste mye om GID-klinikken i utgangspunktet, og der har de ingen tilbud for meg. De mener at man enten er kvinne eller mann, mens jeg mener at biologisk kjønn er en illusjon. Jeg vil ikke være med på å gjøre kjønn, forklarer Kirsebom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer