Granskes av Økokrim

Hallvard Flatlands problemer er ikke over selv om han i går trakk seg fra TV2. Nå etterforskes han av Økokrim for skatteundragelser, og flere småsparere vurderer rettsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi gjør undersøkelser mot Hallvard Flatlands privatøkonomi. Vi vil særlig granske de skattemessige sidene, sier Anne Mette Dyrnes i Økokrim til Dagbladet.no.

Mer trøbbel

Flatland trakk seg i går som programleder for TV2 nye lørdagsshow etter kanalens egne avsløringer av hans hemmelige kjøp av aksjer i selskapet som solgte fondsandeler til seerne av Flatlands program «Fredagsbørsen».

Men Flatland kan ha mere trøbbel i vente. Advokat Fridtjof Feydt sa i går kveld til Dagbladet at han på vegne av to klienter i går fikk i oppdrag å vurdere om TV-kjendisen har begått bedrageri i forbindelse med Globus TV-fond-saken.

Og i dag avslører VG at Flatland like før «Fredagsbørsen» gikk på lufta i 1998 så opprettet Flatland et eget selskap for handle med børsnoterte aksjer. Der handlet Flatland med aksjer som ble omtalt i «Fredagsbørsen». Stikk i strid med avtalen med TV2, og stikk i strid med sine egne løfter til seerne. Flatland lovte nemlig å selge aksjene sine før programmet gikk på lufta.

- Da kan jeg ikke stå på skjermen og snakke om Storebrand-aksjer, samntidig som jeg kanskje har kjøpt aksjer i forsikringsselskapet Storebrand samme dag, sa han.

Men det gjorde han altså.