Granskes igjen

PARIS (Dagbladet): Frankrikes president Jacques Chirac rammes nå av en ny skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han har nemlig brukt en stor bunke sedler, mer enn tre millioner kroner, til å betale flybilletter for seg og sin familie, kontant. Tre forhørsdommere etterforsker hvor pengene kommer fra.

Politiet har konfiskert kopier av billetter for et tjuetall reiser, i Frankrike og i utlandet, til en samlet verdi av mer enn tre millioner kroner, i et reisebyrå i Neuilly utenfor Paris, der Chirac var stamkunde. Alle reisene ble betalt kontant.

Dette foregikk i 1992- 95, mens Chirac var borgermester i Paris. Etterforskningen gjelder både Chirac, kona Bernadette og datteren Claude.

Vitne

De tre forhørsdommerne som etterforsker saken, ønsker å innkalle Chirac som vitne. Det nektet han nylig plent i en annen affære som kan være forbundet med denne, nemlig den lyskye måten gaullistpartiet ble finansiert på via rådhuset i Paris.

Det er ikke første gang Chiracs navn dukker opp i en finansskandale, men det er første gang det er snakk om personlig vinning.

Presidentpalasset hevder det er penger Chirac tjente som statsråd og statsminister, samt private fond. Men Chirac var ikke minister lenger enn til 1988, fire år før den første reisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer