Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gransket av psykologer

EGERSUND (Dagbladet): Psykolog Thore Langfeldt var i Egersund i ei uke i desember for å snakke med hver og en av de ti tiltalte og kartlegge deres bakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som sakkyndige skal Langfeldt og Berthold Grünfeld utdype sitt syn i retten på hvordan tragedien kunne skje.

Grünfeld har som sakkyndig konsentrert seg om den nå 21 år gamle jenta som ble offer for gjengens tortur. Hele livet har vært et eneste langt traume for 21-åringen, kan personer som kjenner hennes tragiske historie fortelle.

Hvorfor hun fant seg i mishandlingen i så lang tid, blir langt på vei forklart med hennes særdeles vanskelige oppvekstforhold. Hun hadde ingen andre steder å gå hvis hun brøt med gjengen.
Tilsynelatende helt vanlige ungdommer, mente politiet i Egersund etter de første pågripelsene av ei jente og fire gutter i alderen 17 til 24 år. Ingen var kjent av politiet fra før.

Ifølge tiltalebeslutningene skal den nå 21 år gamle jenta ha blitt truet på livet til å gjennomføre samleie på et salongbord med en av de tiltalte, samt at hun ble offer for andre former for seksuelt misbruk.

Flere er tiltalt for å ha skutt med luftgevær mot henne. De skal også ha blåst harde erter med blåserør mot den nakne kroppen hennes, blant annet mot underlivet.

Noen av de tiltalte skal ha helt bensin og annen brennbar væske over ryggen, magen og beina hennes, og satt fyr på.

Noen av de tiltalte skal ha sprayet gass inn i munnen hennes og tent fyr på når hun blåste gassen ut gjennom nesa.

Hun skal ha blitt tvunget til å drikke Plumbo, og en blanding av øl, smertestillende tabletter og urin.

Jenta skal dessuten ha blitt tvunget til å stjele fra ulike butikker.

Hun skal også blant annet ha blitt slått og sparket, dratt etter beina gjennom sølepytter, og kastet i Tengselva med klærne på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!