Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gransking av Facebook i USA

Federal Trade Commision (FTC) i USA har innledet gransking av Facebook etter personvernsskandalen knyttet til Cambridge Analytica.

FACEBOOK-GRUNNLEGGER: Mark Zuckerberg har varslet flere tiltak etter Cambridge Analytica -skandalen. Foto: Scanpix
FACEBOOK-GRUNNLEGGER: Mark Zuckerberg har varslet flere tiltak etter Cambridge Analytica -skandalen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag opplyste Federal Trade Commision, et føderalt amerikansk organ med ansvar for forbrukervern og konkurranseregulering, at de har begynt en gransking av IT-giganten.

I 2014 kom personopplysningene til flere millioner Facebook-brukere på avveie da det britiske analyseselskapet Cambridge Analytica fikk tilgang til personopplysninger fra 50 millioner brukere. Opplysningene skal ha blitt brukt til å utvikle analyseverktøy som blant annet ble brukt til å hjelpe Donald Trump i valgkampen i USA.

Facebook-aksjene sank kraftig da det ble bekreftet at FTC har innledet en gransking av saken. Saken førte også til en kraftig nedgang i aksjekursen i forrige uke.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling