Gransking

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagens Næringslivs avsløring sist lørdag om falske legeattester i straffepleien, har slått ned som en bombe i såvel det medisinske og juridiske som det politiske miljø. Hvis det er riktig som avisene skriver at psykiater Pål Herlofson og psykolog John Sandstrøm har skrevet ut legeerklæringer til høy pris og at dette har ført til lettere soning for flere straffedømte, er det ifølge statsadvokat Lasse Quigstad snakk om korrupsjon.

 Helsedirektoratet har allerede varslet at det vil bli satt igang tilsynssak og vurderer anmeldelse. Men hvis de faktiske forholdene er så graverende som avisene beskriver, må det også bli politietterforskning. Det er selvsagt uakseptabelt at noen skal kunne kjøpe seg fri for straff eller endre soningsforholdene ved hjelp av fiktive legevurderinger. Om de aktuelle sakene krever ny soning for de som eventuelt har nytt godt av legeerklæringene, er noe som må vurderes når alle forhold ved saken er avklart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer