- Gråt av redsel

Passasjer Kari Nedgård opplevde en hendelse under ombordstigning på en hurtigbåt i Lurøy som dramatisk. Nordland fylkeskommune avviser at hendelsen kan knyttes til kutt i samferdselssektoren.

BARE BEGYNNELSEN: Allerede søndag blåste det kraftig langs Nordlandskysten. Nå har Meteorologisk institutt valgt å oppjustere farevarselet fra gult til oransje. Video: Frode Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag oppsto det en dramatisk hendelse ved kaia på Sleneset i Lurøy i Nordland da kraftige vindkast dro hurtigbåten fra kaia under ombordstigning. En person snudde midt på landgangen.

Hendelsen ble først omtalt av Rana Blad og NRK.

- Jeg var en av de første til å gå om bord i båten. Jeg opplevde at landgangen forskjøv seg og holdt på å gli ned slik at jeg måtte ta sats og komme meg om bord. Sånn sett var det en skummel opplevelse, sier passasjer Kari Nedgård til Dagbladet.

- Gråt av redsel

Transportkonsernet Boreal opplyser i en uttalelse til Dagbladet at hurtigbåten var godt fortøyd med to tamper. Samtidig uttaler de at det var storflo og dårlig vær i området.

- Under ombordstigning kom det et kraftig vindkast som dro fartøyet litt fra kaien. Mannskapet hadde kontroll på situasjonen, og ombordstigningen ble stoppet inntil fartøyet var ført trygt inntil kai igjen, uttaler kommunikasjonsrådgiver Jon Kristian Fadnes til Dagbladet.

Passasjer Kari Nedgård sier at det var ruskevær og storflo, men at slikt vær kan oppstå i Lurøy året rundt.

- De som jobbet på båten brølte for å stoppe de som gikk over landgangen. På akkurat det tidspunktet hadde de ikke kontroll, men de gjenvant kontrollen etterpå, sier Nedgård og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.