Gråt da - nå gir hun bort boksehansker

- Solheim må holde Haga og Navarsete i ørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingeborg Gjærum ble landskjent da hun gråt over miljøvernminister Helen Bjørnøys tillatelse til C02-utslipp fra det planlagte gasskraftverket på Kårstø.

Nestlederen i Natur og Ungdom gråter ikke når Bjørnøy pakker sammen og overlater statsrådstolen til Erik Solheim i ettermiddag.

- Regjeringen har ikke vært i nærheten av å innfri løftene for to år siden om å bli en ledende nasjon i miljøvern. En samlet regjering har ansvaret for det, men det faglige ansvaret ligger i departementet som Helen Bjørnøy har ledet i to år, sier Ingeborg Gjærum til Dagbladet.no.

Natur og Ungdom har store forventninger til Erik Solheim som miljøvernminister. Og organisasjonen kommer med en tiltredelsesgave til den nye miljøvernministeren når han får nøklene til sitt nye kontor.

Boksehansker

- Vi har kjøpt boksehansker. Ikke for at vi skal slåss med han, men for at Solheim skal kunne slåss for miljøet både internt i regjeringen og utad. Særlig må han holde Åslaug Haga og Liv Signe Navarsete i ørene. De er sjefer for fagområdene med de desidert største miljøsyndene, sier Gjærum.

- Hva er det første Solheim bør sette i gang med?

- Det aller første er å få gjennomført fredningen av hele Trillemarka i Buskerud. Den saken har vært utsatt et år nå, og regjeringen har lovet å sikre grunnlaget for et biologisk mangfold innen 2010.  Og han må få fart på giftoppyddingen i fjordene. Vi kan ikke leve med at 32 fjorder og havner her i landet er så forpestet at det er helsefarlig å spise fisken derfra.

 GRÅT DA:  Ingeborg Gjærum gråt da Helen Bjørnøy og regjeringen i oktober i fjor ga Statoil utsettelse til 2014 med full CO2-rensing i gasskraftvirksomheten på Kårstø. Foto: LISE ÅSERUD, SCANPIX
GRÅT DA: Ingeborg Gjærum gråt da Helen Bjørnøy og regjeringen i oktober i fjor ga Statoil utsettelse til 2014 med full CO2-rensing i gasskraftvirksomheten på Kårstø. Foto: LISE ÅSERUD, SCANPIX Vis mer

- Et tredje hasteprosjekt?

- Erik Solheim kan gå i gang direkte med å forbedre regjeringens klimamelding!

GRÅTER IKKE I DAG: Nestleder Ingeborg Gjærum i Natur og Ungdom gråter ikke når Erik Solheim rykker inn i Miljøverndepartementet i dag. Hun kommer med en tiltredelsesgave til den nye miljøvernministeren.