Gråt da han forklarte om konas død

Pastor Helge Fossmo skylder på «Kristi Brud». Han gråt da han forklarte om sin første kones død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UPPSALA (Dagbladet.no): Pastor Helge Fossmo har startet sin forklaring i Uppsala Tingrett. Der trakk han straks menighetens åndelige leder, Kristi Brud, sterkere inn i omstendighetene rundt sin første kone Heléns dødsfall.

- Forholdet mellom Helén og meg var bra. Vi hadde et bra ekteskap. Problemet før vi flyttet til Knutby var at jeg jobbet fryktelig mye, og hun måtte dra et stadig større lass hjemme, åpnet han.

Ble sint

- Problemet i Knutby bar at jeg ble stadig mer knyttet til Åsa Waldau (Kristi Brud red.adm), noe som førte til at Helén følte seg sviktet, sjalu, og forlatt - med rette, forklarer pastoren.

Han sier han fortalte Kristi Brud om ekteskapsproblemene, og at hun ble sint.

- Åsa ble opprørt, og mente det var feil av Helen å sette seg opp mot guds vilje. Om ikke Helén la om, ville Gud bli sint, og da kunne det hende at han tok henne bort (Hun skulle død red.adm), sier Helge Fossmo.

- Jeg levde i en ganske stor redsel for at det skulle skje noe med Helén. Jeg hadde en så stor tro på alt Åsa sa, og når hun begynte med dette, så ble jeg redd, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer