Gråt da hun ble ført til galgen

Shahla Jahed ble henrettet før den islamske morgenbønnen i Iran idag tidlig.

HENRETTET: Dette bildet ble tatt i 2004 under rettsaken mot, Shahla Jahed. Hun ble dømt til døden for å ha drept kona til sin elsker, og i morgentimene i dag ble hun hengt i bakgården i et fengsel i Teheran. Foto: AFP PHOTO
HENRETTET: Dette bildet ble tatt i 2004 under rettsaken mot, Shahla Jahed. Hun ble dømt til døden for å ha drept kona til sin elsker, og i morgentimene i dag ble hun hengt i bakgården i et fengsel i Teheran. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Iran Human Rights og nyhetsbyrået Irna ble Shahla Jahed henrettet i Evin-fengselet i Iran i dag tidlig rett før den islamske morgenbønnen, klokka 02.30 norsk tid.

Hun ble henrettet for å ha knivstukket kona til elskeren sin, den tidligere fotballspilleren og landslagsstjerna Nasser Mohammad-Khani.  

Shahla ble hengt i bakgården til Evin-fengselet etter 3 063 dager i fengsel, skriver nyhetsbyrået Fars, skriver The Guardian.

Shahla skal ha grått hele tiden da hun ble ført til galgen.  

Ifølge Iran Human Rights var det familien til den avdøde Laleh Saharkhizan som utførte henrettelsen - de tok vekk stolen Shahla sto på, slik at hun ble hengt.  

Ifølge iransk lov var det eneste som kunne ha reddet kvinnen, en benådning fra den avdødes familie.

- 146 henrettelsen i år - Det at henrettelsen ble utført av familien til den avdøde viser nok en barbarisk side ved de iranske lovene, sier Mahmood Amiry-Moghaddam, internasjonal talsmannn for Iran Human Rights.    

Dette skal være den 146 henrettelsen i Iran i år, melder AFP.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer