KONA SIKTET:  Legen Roger Gundersen døde av en overdose i sitt hjem i Horten i september. Det kom som et sjokk på omgivelsene da kona i januar innrømmet å ha bistått mannen, og ble siktet for drap. Ifølge politiet vil siktelsen trolig bli drap etter samtykke.  Foto: ARNT E. FOLVIK
KONA SIKTET: Legen Roger Gundersen døde av en overdose i sitt hjem i Horten i september. Det kom som et sjokk på omgivelsene da kona i januar innrømmet å ha bistått mannen, og ble siktet for drap. Ifølge politiet vil siktelsen trolig bli drap etter samtykke. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

- Gråt da hun hjalp ham sette sprøyten

Senere tilkalte Roger Gundersens enke ambulanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I januar innrømmet Roger Gundersens enke å ha bistått sin ektemann med å sette en dødelig dose heroin i september.

VG gjengir i dag delere av politiavhøret med kvinnen.  Roger Gundersen, som var lege, skal ha fortalt kona at han hadde kjøpt tre gram heroin. Da hun kom opp på soverommet deres 3. september, var heroinet blandet ut i en sprøyte.

- Jeg gråt da jeg hjalp ham å sette sprøyten, skal kvinnen ha forklart i politiavhørene. Gråtende gikk hun ned trappen til første etasje. Der hørte hun ektemannens pust ebbe ut.

Senere var det hun som tilkalte ambulanse og tok i mot politi og helsepersonell. Til legen som kom på stedet fortalte hun at mannen hadde dødelig kreft og hadde satt en overdose.

Ingen mistenkte at dødsfallet var noe annet enn et selvdrap. Først da en venninne av kvinnen senere fortalte politiet at kvinnen hadde hjulpet ektemannen å sette sprøyten ble det satt i gang etterforskning.

I januar innrømmet kvinnen sin rolle i dødsfallet. Senere kom det for en dag at Gundersen ikke hadde dødelig kreft, som kvinnen hadde sagt.

Da kvinnen ble arrestert ble hun siktet for forsettlig drapt. Politiet i Horten tror den endelige siktelsen vil lyde på drap etter samtykke.