Donald Trump

- Gråt da jeg ble pågrepet

USAs ekspresident Donald Trump latterliggjøres etter uttalelser om pågripelsen.

TINGHUSET: Her forlater Donald Trump tinghuset i New York etter pågripelsen 4. april. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP
TINGHUSET: Her forlater Donald Trump tinghuset i New York etter pågripelsen 4. april. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP Vis mer
Publisert

- Da jeg kom til tinghuset, som også er et fengsel på et vis, gråt de da de skrev meg inn, sa Donald Trump i et intervju med Fox News' Tucker Carlson etter pågripelsen.

Uttalelsen latterliggjøres nå i sosiale medier.

Britiske Independent skriver at videoopptak tvert imot viste staben på tinghuset nekte å holde døra åpen for den kontroversielle ekspresidenten.

Tiltale

Hendelsen fant sted da Trump tirsdag 4. april måtte møte i tinghuset i New York for forkynnelsen av den mye omtalte tiltalen mot ham.

En storjury i New York besluttet uka før å tiltale Trump, i det som beskrives som et politisk jordskjelv. Både Trump og hans støttespillere hevder tiltalen er politisk motivert.

Av de 34 punktene i tiltalen, som i sin helhet kan leses her, er det den såkalte hysjpengesaken som anses som den mest alvorlige.

Dagbladet er på plass i New York før rettsmøtet til Donald Trump starter. Der smalt det mellom demonstrantene. Video: Johanna Siring. Reporter: Vegard Kvaale / Dagbladet. Vis mer

Dette er ikke første gang Trump kommer med påstander om at folk har grått da de har møtt ham.

Washington Post samlet allerede i 2019 en videokavalkade som viser Trump hevde at alt fra kullgruvearbeidere til forretningstopper har grått ved synet av ham.

Hysjpenger

Statsadvokaten i New York vil straffe Trump for å betale hysjpenger til pornostjerna Stormy Daniels, som hevder å ha hatt et forhold til ham.

Trumps tidligere personlige advokat Michael Cohen betalte Daniels 130 000 dollar for å holde tett om historien under presidentvalgkampen i 2016.

Cohen har selv vitnet overfor storjuryen i New York, der han har erkjent å ha utført betalingen og at pengene kom til ham via Trump selv.

Trump erkjenner ikke straffskyld for noen av punktene i tiltalen.

Flere saker

Den såkalte hysjpengesaken er første gang en tidligere eller sittende amerikansk president straffeforfølges.

Ekspresidenten etterforskes også for valgpåvirkning i Georgia, der en storjury har anbefalt å ta ut tiltale mot ham.

Samtidig har også en komité i Representantenes hus anbefalt tiltale mot ham etter at hans støttespillere stormet kongressen 6. januar 2021.

Flere eksperter, som Civita-rådgiver Eirik Løkke, har tidligere påpekt at Stormy Daniels-saken er den minst alvorlige Trump kunne ventet tiltale for.

- Jeg tenker at hysjpenge-saken, av alle sakene Trump etterforskes i, er den dårligste, sier Løkke til NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer