Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gråt da jeg fikk høre det

Pasienter i sjokk etter legedrapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet er akkurat ferdig med å gjennomsøke bygningen på Arbeidersamfunnets plass i Oslo hvor en lege ble knivdrept på kontoret sitt i dag. De 12-13 ansatte i NNN-forbundet, firmaet over legekontoret, har fått slippe ut etter å ha vært innelåst etter drapet.

De fleste hadde den drepte legen som fastlege, og er i sjokk over det som har skjedd. De fikk vite om drapet via nettaviser og visste ingenting før politiet plutselig stormet alle dører og ba dem holde seg inne.

Laila Brekken hadde time hos den drepte legen 07.30 i dag tidlig.

- Det er helt forferdelig. Det må være en syk mann som har gjort dette. Jeg hadde ganske høy puls mens de gjennomsøkte bygget. Det er et komplisert bygg å lete i, sier Brekken til Dagbladet.no.

Ifølge Brekken er det to dører fra venteværelset og inn til selve legekontroet. Minst en av dørene er vanligvis låst. Ifølge pasientene i etasjen over har legen, som er i 50-åra, hatt praksis i bygget i rundt 16 år.

- Han var en veldig flink og hyggelig mann, sier Anne Garcia.

Marianne Grimsrud skulle ha time hos legen 13.30 i dag, rundt en time etter at drapet skjede.

- Da jeg kom hit sa politiet at hele 5. etasje var avsperret. Da skjønte jeg at det kunne være skjedd noe med ham, forteller hun.

 KNIVDREPT: En lege ble knivdrept på kontoret sitt i Oslo sentrum i dag, gjerningsmannen er ennå ikke tatt. Alle foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
KNIVDREPT: En lege ble knivdrept på kontoret sitt i Oslo sentrum i dag, gjerningsmannen er ennå ikke tatt. Alle foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Hun kjente legen godt.

- Jeg gråt da jeg fikk vite hva som hadde skjedd, forteller hun.

Etter det Dagbladet.no forstår ble væpnet politi som var ute i forbindelse med det russiske statsministerbesøket omdisponert for å lete etter drapsmannen.

Nå foregår det en intens jakt på gjerningsmannen i sentrumsgatene i Oslo. Politiet har funnet en jakke i nærheten av åstedet som de jobber med å få sjekket ut.

Dagbladet.no følger saken.

- Gråt da jeg fikk høre det
- Gråt da jeg fikk høre det
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling