Gråt for Svanhild

Både mora og faren til Svanhild Jensen brast i gråt da de skulle forklare seg i retten om sin datters omsorgsevne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Svanhilds foreldre sto midt i dramaet da barnevernet uanmeldt hentet ungene hennes 2. april. De var barnevakter. Svanhild var blitt varslet om at hun ville bli fratatt ungene, men barnevernet hadde avtalt at de skulle komme først fem dager seinere.

Nøytral mine

- Jeg følte at ungene ble kidnappet fra oss. Det var tungt. De reiv yngstejenta ut av armene mine, og ungene skreik sånn at naboene våknet fra middagshvilen sin. En gjør ikke slikt hvis ikke ungene har det fælt i sitt hjem, gråt mor Bodil Jensen. Svanhild Jensen har sittet med nøytral mine mens dramaet har utspilt seg i rettssalen. Da hun ble konfrontert med dette, svarte hun: - Jeg har mine tunge stunder hjemme. Her vil jeg helst ikke vise følelser.

Men plutselig klarte hun ikke å holde tårene tilbake.

- Det var tungt å høre om da ungene ble hentet, sa Svanhild i rettspausen.

Ble dårlig i retten

Bodil Jensen fortalte også om sjokket over at sakkyndig psykolog Trond Bruun-Hanssen mener hennes datter er psykisk utviklingshemmet. - Jeg ble kvalm og uvel. Den rapporten beskriver en helt annen person. Jeg kjenner da min egen datter! utbrøt hun. Heller ikke faren til Svanhild Jensen kunne forstå at ungene ble tatt fra henne. - Det er ingen tvil om at Svanhild er en god omsorgsperson som bryr seg om andre. Kanskje hun bryr seg for mye, slik at det har skapt problemer, sa far Jan Helge Jensen. Han siktet til at Svanhild prøvde å hjelpe barnefaren ut av rusproblemene.

Svanhilds far ble vippet helt av pinnen da han skulle forklare seg om barnefarens rusproblemer.

TÅREVÅTT : Det ble en tårevåt dag i lagmannsretten for Svanhilds foreldre, Bodil og Jan Helge Jensen.