Innreise og corona:

- Gråt hele veien fra Amsterdam

Bente (59) bor i Texas, og har vært atskilt fra familien siden januar 2020. Dagbladet var med da hun endelig fikk se datteren og barnebarna igjen. - Sliter deg ut psykisk, sier hun om usikkerheten rundt innreise.

RØRENDE: Disse bildene viser øyeblikket en mor, datter og barnebarn omsider gjenforenes etter 18 måneder adskilt på grunn av corona. Video: Marius Vervik. Musikk: Epidemic sound. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Det er helt fantastisk. Jeg tror ikke jeg klarer å snakke akkurat nå. Jeg har venta så lenge på dette, sier Bente Boman til Dagbladet mens hun tørker en tåre fra kinnet.

59-åringen har nettopp revet seg løs fra en lang omfavnelse med datteren Cecilie Boman (37) og barnebarnet Marie (7). Det er første gang siden januar 2020 at alle tre er samlet. Pandemien har gjort det umulig for henne å besøke familien i Norge.

Bente bor med sin amerikanske mann i Texas, USA, hvor hun jobber som eiendomsmekler. Søndag 11. juli kunne hun endelig reise fra George Bush Intercontinental Airport til Stavanger, via en mellomlanding i Nederland.

- Jeg har grått hele veien fra Amsterdam. I begynnelsen gikk det greit å være atskilt, for det var noe som gjaldt for alle. Men etter hvert ble det tyngre og tyngre. Jeg har vært deprimert. Cecilie har vært deprimert.

- Sliter deg ut psykisk

Savnet har gått ut over både jobb og familieliv.

- Det har vært så mange forandringer i reglene. Når kan du få komme inn, når kan du ikke få komme inn. Vi har liksom ikke visst hva som kommer til å skje, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer