Gråt hos legen - må betale 400 kroner

Familien fikk seg litt av et sjokk da regninga fra legen kom.

SKYLDER PENGER: Ifølge Camile Johnson må søsteren ut med 40 dollar. Foto: Camille Johnson / Twitter
SKYLDER PENGER: Ifølge Camile Johnson må søsteren ut med 40 dollar. Foto: Camille Johnson / Twitter Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka delte den amerikanske influenseren Camille Johnson en Twitter-melding som nå har gått viralt.

- Lillesøsteren min har slitt veldig med helsa i det siste og fikk endelig oppsøkt lege. De fakturerte henne $40 (390 kroner, journ.anm.) for å gråte, skriver hun ifølge The Independent.

Johnson har også lagt ut bilde av regningen, som viser at søsteren må betale mer for å gråte enn for å ta blodprøve.

Ble ikke evaluert

Videre forklarer hun at søsteren har en «sjelden sykdom» og «ble emosjonell fordi hun føler seg frustrert og hjelpeløs».

- Etter ei tåre belaster de henne 40 dollar uten å ta opp hvorfor hun gråter, eller prøver å hjelpe. De gjorde ingen evaluering, ingen resept, ingenting, skriver hun.

På regningen blir beløpet ført som «en kort emosjonell/atferdsmessig vurdering».

Ifølge Johnson ble imidlertid ikke søsteren hennes evaluert, til tross for at hun ble belastet med 40 dollar for vurderingen. Johnson forklarer til The Independent at legen ved den ikke navngitte helseinstitusjonen så søsteren hennes gråte, og hevder at han ikke gjorde noe for å hjelpe.

- Trenger en drastisk endring

- De vurderte henne ikke for depresjon eller andre psykiske lidelser. De diskuterte heller ikke hennes mentale helse med henne. Hun snakket aldri med en spesialist, ble ikke henvist til noen, ble ikke foreskrevet noe, og de gjorde ingenting for å hjelpe med hennes mentale helse, hevder Johnson.

Selv om Johnsons søster skal være dekket av farens sykeforsikring, er familien fortsatt i sjokk.

- Vi trenger en drastisk endring i helsevesenet, og jeg tenkte at å dele en historie fra det virkelige livet ville være en god måte å åpne opp samtalen på og hjelpe til med å gå inn for endring, sier Johnson.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer