Gråt i proffavskjeden

- Det trillet noen tårer da jeg opplevde den enorme hyllesten fra fansen, sier Jan Åge Fjørtoft (34) til Dagbladet. Gårsdagens kamp i Eintracht Franfurt-trøya markerte slutten på et tolv år langt proffeventyr for spissnestoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går viste Frankfurt-tilhengerne at Jan Åge Fjørtoft har en helt spesiell plass i deres fotballhjerter. Waldstadion var pyntet med norske «savner deg»-plakater og norske flagg, og Fjørtoft mottok hyllest både før og etter kampen mot Hamburger SV.

Kampen endte uavgjort, 1- 1.

- Jeg fikk massevis av gaver. Alt fra en del av en målstang til en forgylt utgave av fotballskoen jeg skårte 5- 1-målet over Kaiserslautern med og reddet klubben fra nedrykk, forteller Fjørtoft.

Ydmyk

Under den enorme hyllesten klarte ikke Fjørtoft å holde tårene tilbake.

- En slik hyllest gjør noe med deg som person. Man blir særdeles ydmyk i forhold til hvor mye fotball betyr for folk flest, sier han.

Også på banen ble det en verdig proffavslutning for Jan Åge Fjørtoft i går. Han spilte de siste 25 minuttene og var, med et flott hælspark, tredje sist på ballen da Frankfurt sikret poengdeling mot Hamburger SV.

- Jeg følte det var viktig å bidra i den siste kampen, sier Fjørtoft.

- Hvor har du hatt det best som fotballproff?

- Til Rapid Wien dro jeg som ung jypling, og trivdes for så vidt bra. Også i England hadde jeg det veldig godt. Men ikke i noen andre klubber har jeg hatt samme posisjon som her. Derfor har Eintracht Frankfurt en stor plass i hjertet mitt. Men jeg har et veldig godt forhold til alle mine eksklubber.

Stabæk

Nå skal Jan Åge Fjørtoft til Stabæk og hjemlig toppfotball. Allerede 25. mars skal han ha sin første trening med laget på treningsleir i Spania.

- Det er litt leit at proffkapitlet er over, men neste kapittel er vel så spennende og kanskje en større utfordring. Jeg har vært borte fra norsk fotball i 12 år. Jeg har forandret meg. Det har norsk fotball også - til det bedre, sier han.