Gråt i retten

Viggo Kristiansen begynte å gråte da politiforklaringen hans ble lest opp i retten i dag. Politiforklaringen handler om overgrep mot to andre barn enn Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen. Han har tilstått overgrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viggo Kristiansen er vennlig og rolig i retten når statsadvokaten avhører ham. Han virker nærmest uberørt av situasjonen. På nesten alle spørsmål har han de samme svarene: «Det har jeg ikke noen forklaring på» eller «Det kan jeg ikke si».

Kristiansen har heller ingen forklaring på DNA-sporene som er forenelige med hans sæd. Han mener at sporene ikke er sikre og at de kan passe også på andre personer.

Må hate meg

- Jan Helge må jo hate meg for et eller annet som jeg har gjort. Jeg må jo tydeligvis ha gjort noe som er utilgivelig, sa han da statsadvokaten presset fram et svar på hvorfor bestevennen beskylder ham for å vært med på de grusomme drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen.

Kristiansen sier at han har tenkt mye på hvorfor kameraten sier dette, men at han ikke har funnet noe svar:

- Det har jeg ingen forklaring på.

Nær arrestert

Kristiansen har virket så uberørt at han nesten virker overbevisende. 14. juli i fjor var Kristiansen svært nær ved å bli arrestert. Også da klarte han å overbevise politifolkene som avhørte ham om at han ikke hadde noe med drapene å gjøre.

Men da han ble avhørt om overgrepene mot to barn fra Kristiansand, som ikke er identisk med de to drepte småjentene - sprakk tilsynelatende masken. Små røde flekker i nakken avslører at han syntes det var vanskelig å snakke om akkurat dette. Han senket stemmen når han svarte på statsadvokatens spørsmål, og flere ganger har han sagt at han ikke vil utdype overgrepene, spesielt fordi det er mange mennesker til stede i rettssalen.

- Jeg har problemer med å forklare det. Det har vært mange søvnløse netter, sier han.

Retten valgte derfor å lese opp Kristiansens forklaring da han ble avhørt av politiet. Opplesningen fikk Kristiansen til å snufse inn i mikrofonen som står foran ham i vitneboksen. Tilsynelatende tørket han også tårer. Han ble deretter spurt om han ville ha pause, noe han takket ja til.

Ville ikke svare

Tidligere på dagen ville han ikke si om han har hatt samleie noen gang. Begrunnelsen var at det er pressefolk til stede. Han bekrefter imidlertid at han har brukt dyreporno.

På siden sitter Jan Helge Andersen og ser på kameraten. Han har et forpint uttrykk i ansiktet. Stadig rynker han brynene kraftig når Kristiansen snakker. Han frykter at vennen skal slippe unna.