Gråt over luselønn

BRUMUNDDAL (Dagbladet): Dørene åpnes, Linda får slippe inn, vedtaket leses opp, hun rusler ut og faller sammen i gråt. Politikerne har nettopp bestemt at hun er verdt en lønn på 26 kroner timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ordføreren besvarer pressefolkene, vender ryggen til oss, går bort til rådmannen, og utbryter: - De ser på oss som kjeltringer.

I nesten én time diskuterte politikerne i Ringsaker formannskap hva de skulle gjøre med Linda Leine (26).

Ingen utenforstående - heller ikke Linda - hørte argumentene. Dørene var lukket, saken unntatt offentligheten. I sju år har hun arbeidet ved kjøkkenet på Ringsaker bo- og aktivitetssenter. En billig arbeidskraft for kommunen har hun vært.

I høst foreslo kommunen å gi henne sparken og uføretrygde henne. Kommunen skulle spare. Et mediekjør fulgte. Rådmannen foreslo å dekke 20 prosent av lønna, 19 kroner i timelønn. Linda hevdet i gårsdagens Dagblad at hun er verdt mer.

I går kom politikernes kompromiss: De økte lønna til 26 kroner timen.

30 er mer enn 20

- Fornøyd med vedtaket? - For første gang så er hun ansatt, i hvert fall, svarer ordfører og arbeiderpartimann Thor Lillehovde, tydelig ubekvem med situasjonen.

- Hvorfor økte dere lønna med ti prosentpoeng? - Rett og slett fordi 30 prosent er mer enn 20, svarer han, og gjør tegn til at han vil gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer