Gråtende avskjed med HSD

BERGEN (Dagbladet): Konsernsjef Arne Dvergsdal i HSD trekker seg fra stillingen etter den sterke kritikken mot rederiet fra undersøkelseskommisjonen etter «Sleipner»-ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at den øvrige ledelsen i ulykkesrederiet Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap hadde redegjort for alle nye sikkerhetstiltak tok Dvergsdal ordet og fortalte pressen at han hadde meddelt styret at han stilte sin stilling til disposisjon.

- Tøfft år

Da han fikk spørsmål om det hadde vært et tøft år for den øverste sjefen i HSD, kom tårene trillene.

- Det er klart at mange i HSD har hatt det vondt i denne perioden, sa han med bristende stemme.

Arne Dvergsdal er 59 år gammel og sier han vil bli i rederiet til han blir 62 år, i samsvar med tidligere inngått avtale. Han regner med å bli sittende som styremedlem i datterselskapene.

Representanter for de overlevende og pårørende til de 16 som omkom i ulykken 26. november i fjor, har uttrykt klare forventninger om at Dvergsdal måtte vise sitt ansvar ved å gå av.

- Tar ansvar

- På grunn av denne sterke kritikken tror jeg det er best for selskapet at jeg går av. Jeg tar ansvaret, men det betyr ikke at jeg mener å ha skyld for ulykken, sier Arne Dvergsdal.

Han blir sittende i stillingen som konsernsjef fram til 20. november da styret skal avholde nytt møte.

- Da vil vi konstituere en person i stillingen inntil vi finner en som kan overta på permanent basis, sier styreleder Olav Nummedal. Han vil selv ikke trekke seg fra vervet.

Nummedal bekrefter at administrerende direktør Per Atle Tellnes i HSD Sjø er kandidat til å overta som konsernsjef.

leif.stang@dagbladet.no

<B>GÅR AV: HSD-sjef Arne Dvergsdal hadde tunge dager etter Sleipner-forliset. Nå tar han ansvaret og går av.