Gråtende mor ga sønnen alibi

HAUGESUND (Dagbladet): Moren til tiltalte ga sin 20 år gamle sønn alibi for drapsnatta. I en følelsesladd forklaring i Karmsund herredsrett i går snakket hun om sjokket da sønnen ble pågrepet, tilståelsen, møtet med Kripos-etterforskerne og reaksjonene i nærmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går ettermiddag var moren til Birgittes fetter for første gang i rettssalen. Hennes timelange forklaring ble et sterkt møte mellom mor og sønn, og moren tok flere ganger til tårene.

  Rett ved siden av sønnen satt foreldrene til Birgitte og fulgte morens forklaring.

  Her et et sammendrag av morens forklaring på de viktigste punktene i drapssaken hvor hennes egen sønn sitter på tiltalebenken:

DRAPSNATTA

- Jeg gikk og la meg ved 23.30-tida fordi jeg var gravid og sliten. Mannen min ble sittende oppe for å vente på at sønnen vår skulle komme hjem. Han la seg i senga litt seinere.

  Moren opplyste at hun var våken da sønnen kom hjem seinere. Hun mener han må ha vært hjemme mellom klokka 23.45 og 00.15 drapsnatta.

  - Jeg hørte at mannen min pratet med ham før jeg sovnet.

  Moren understrekte at ekteparet ofte satt oppe og ventet på sønnene sine. Og at de i helgene sjelden la seg før mellom klokka 01 og 02.

  - Sønnen vår ville tatt en kjempesjanse hvis han sier at vi lå og sov ved midnatt, og at han ikke kom hjem før klokka 02, sa mora i retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer