Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gråter for familien hjemme

- Det gjør vondt å være i trygge Norge mens familien lider, sier norskfilippinske Liezel Manago (41).

SAVNER FAMILIEN: - Jeg vet at de lever, men jeg får ikke tak i moren og faren min. Jeg vet ikke hvordan de har det, sier Liezel Manago (i midten). Her sammen med ektemanen Dary (t.v.), sønnene Darl (13), Daye (7), og resten av den store filipinske familien. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SAVNER FAMILIEN: - Jeg vet at de lever, men jeg får ikke tak i moren og faren min. Jeg vet ikke hvordan de har det, sier Liezel Manago (i midten). Her sammen med ektemanen Dary (t.v.), sønnene Darl (13), Daye (7), og resten av den store filipinske familien. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er forferdelig å være så langt hjemmefra. Det gjør vondt å være i trygge Norge mens familien lider, sier norskfilippinske Liezel Manago (41). 

Mandag deltok hun i samlingsbønn på Risenga Bo- og Omsorgssenter i Asker. En rekke av de ansatte ved sykehjemmet har bakgrunn fra Filipinene, og  over 20 ansatte samlet seg mandag ettermiddag til bønn for de mange ofrene i hjemlandet.

Ba for ofrene «Vi er kommet sammen, for alle som er omkommet, for alle som har mistet, for alle som lider, og for alle som frykter morgendagen og fremtiden. Vi ber for alle som berøres av katastrofen på Filipinene», sa prest Janneke Riskild da hun åpnet samlingsbønnen.

Mange av de filippinske ansatte var sterkt beveget, og flere gråt åpenlyst. For Manago er det hardt å tenke på familien i Filipinene. Manago kommer fra den filippinske byen Ormoc, som er hardt rammet av katastrofen.

Redd for familien - Da det begynte å regne ringte moren min meg. Hun gråt. Jeg vet at de lever, men jeg får ikke tak i moren og faren min. Jeg vet ikke hvordan de har det, sier Manago, som forteller at faren har diabetes og at hun er redd for at han ikke skal få medisinen han trenger.

- Vi har begynt å samle inn penger, men vi føler oss hjelpeløse, sier Manago, som blant annet hadde tatt med seg sønnen Darl (13) og Daye (7) med på minnestunden. Hun forteller at barna har store problemer med å forstå katastrofen.

- De er redde for besteforeldrene sine og forstår ikke hva som har skjedd, sier Manago, som forteller at de har blitt varslet om at det kan komme en ny tyfon førstkommende onsdag.

- Den blir ikke like kraftig, men vi er likevel redde. Vi er redde for at folk ikke lengre har noe sted å hjemme seg. Nå er de jo alle hjemmeløse, sier Manago.

BA FOR OFRENE: «Vi er kommet sammen, for alle som er omkommet, for alle som har mistet, for alle som lider, og for alle som frykter morgendagen og fremtiden. Vi ber for alle som berøres av katastrofen på Filipinene», sa prest Janneke Riskild da hun åpnet samlingsbønnen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BA FOR OFRENE: «Vi er kommet sammen, for alle som er omkommet, for alle som har mistet, for alle som lider, og for alle som frykter morgendagen og fremtiden. Vi ber for alle som berøres av katastrofen på Filipinene», sa prest Janneke Riskild da hun åpnet samlingsbønnen. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer