Gråter ikke over Tønseth

Klubbledelsen ved Rosenberg Verft er ikke lei for at Erik Tønseth går av som konsernsjef i Kværner, men frykter at han skal bli erstattet av en utlending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ønsker ikke at konsernet skal gjøre overilte ting fordi det er satt under press, sier Einar Risa, leder for Jern og metall-klubben ved Rosenberg etter at nyheten om Tønseths avgang ble kjent for de rundt 2000 ansatte ved Kværner Oil & Gas i Stavanger.

- Men får vi en utenlandsk toppsjef, er vi redde for at den norske profilen forsvinner, sier Risa til NTB.

- Vårt krav, som gjentatte ganger har vært fremmet av de ansattes representanter i styret, har vært at toppledelsen må være norsk. Det som har skjedd etter at den flyttet til London, er at det er blitt færre nordmenn etter hvert. Det setter vi veldig lite pris på, sier klubblederen.

De ansattes representanter var med på avgjørelsen om å be Tønseth trekke seg ved det ekstraordinære styremøtet som ble avholdt tirsdag, bekrefter klubblederen.


Rykter

Risa forteller at ryktene om at Kværner Oil & Gas skulle selges, og som han mener Tønseth selv har bidratt til, har skapt en usikkerhet som har vært vond å leve med.

- Med en norsk toppleder vil det være lettere å få forståelse for våre synspunkter. Det er enklere å snakke med norske ledere enn med ledere fra en engelsk kultur som vi vet er sterkt fagforeningsfiendtlig, sier klubblederen.

Rykter om at ABBs tidligere sjef i Norge, Kjell Almskog, som nå sitter i ABBs konsernledelse i Sveits, vil kunne erstatte Tønseth, stiller Risa seg avventende til.

- Det er i alle fall en nordmann, men vi får se hvordan det blir, sier han. (NTB)