Gråter ikke over Tønseth

Klubbledelsen ved Rosenberg Verft er ikke lei for at Erik Tønseth går av som konsernsjef i Kværner, men frykter at han skal bli erstattet av en utlending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi ønsker ikke at konsernet skal gjøre overilte ting fordi det er satt under press, sier Einar Risa, leder for Jern og metall-klubben ved Rosenberg etter at nyheten om Tønseths avgang ble kjent for de rundt 2000 ansatte ved Kværner Oil & Gas i Stavanger.

- Men får vi en utenlandsk toppsjef, er vi redde for at den norske profilen forsvinner, sier Risa til NTB.

- Vårt krav, som gjentatte ganger har vært fremmet av de ansattes representanter i styret, har vært at toppledelsen må være norsk. Det som har skjedd etter at den flyttet til London, er at det er blitt færre nordmenn etter hvert. Det setter vi veldig lite pris på, sier klubblederen.

De ansattes representanter var med på avgjørelsen om å be Tønseth trekke seg ved det ekstraordinære styremøtet som ble avholdt tirsdag, bekrefter klubblederen.

Rykter

Risa forteller at ryktene om at Kværner Oil & Gas skulle selges, og som han mener Tønseth selv har bidratt til, har skapt en usikkerhet som har vært vond å leve med.

- Med en norsk toppleder vil det være lettere å få forståelse for våre synspunkter. Det er enklere å snakke med norske ledere enn med ledere fra en engelsk kultur som vi vet er sterkt fagforeningsfiendtlig, sier klubblederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer