Kim Jong-un

- Gråter og drikker

Kim Jong-un har det ifølge eksperter ikke særlig bra om dagen.

KRISE: Midtlivskrisa har rammet Kim Jong-un hardt, ifølge ekspert. FOTO: KCNA VIA KNS / AFP / NTB
KRISE: Midtlivskrisa har rammet Kim Jong-un hardt, ifølge ekspert. FOTO: KCNA VIA KNS / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Nord-Koreas diktator skal nærme seg 40 år, og ifølge eksperter har Kim Jong-un blitt rammet hardt av midtlivskrisa. Han skal også være en storrøyker, overvektig og drikke en god del alkohol. Ifølge kilder skal han være bekymret for sin egen helse.

- Jeg har hørt at han gråter og drikker mye. Han er ensom og under press, sier Dr. Choi Jinwook, en nordkoreansk akademiker, basert i Seoul, til den britiske storavisa The Telegraph.

Avisa skriver at Diktator-Kim skal ha blitt bedt om, av både legen og kona, å trappe ned på den usunne livsstilen samt trene mer. Dette er noe diktatoren skal ha ignorert.

I STUSS: Nord-Koreas statseide TV-kanal slapp en dokumentar som skal dokumentere Kim Jong-uns store bragder det siste året. Det er likevel en liten detalj mange seere biter seg merke i. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: KRT/AP Vis mer

Hevder det er tegn på helseproblem

Eksperter hevder også at diktatorens fravær fra rampelyset er et tegn på at han har store helseproblemer.

- Han føler seg sannsynligvis mer dødelig nå enn han gjorde for tre år siden, og han hadde trolig covid tidligere i år, sier Peter Ward, en Nord-Korea-ekspert og postdoktor ved Kookmin universitet i Seoul, til avisa.

Kim Jong Il, Kim Jong-uns far, døde av hjertesvikt da han var 69 år gammel.

The Telegraph skriver også at diktatoren er så redd for helseproblemer, at han på de få utenlandsreisene han gjør, tar med seg sitt eget toalett for å forhindre at utenlandske etterretningstjenester gjennomsøker avføringen hans etter spor.

Dette skal være liknende grep som Russlands president Vladimir Putin gjør på utenlandsreise, blant annet for å hindre at noen kan bruke DNA-et fra ekskrementene hans til å lage biologiske våpen eller på andre måter utsette ham for fare.

En rekke spekulasjoner

Det har gjennom de siste åra blitt spekulert på den nordkoreanske lederens helse. Våren 2020 kom det flere meldinger om at formen til diktatoren var svært alvorlig, og at han hadde fått behandling for hjerte- og karsykdommer. Nyhetsbyrået Reuters meldte at Kim også hadde mottatt helsehjelp fra Kina.

I juni 2021 skapte diktatorens vekttap overskrifter. To måneder seinere ble det publisert flere bilder av Kim Jong-un hvor man kunne se at diktatoren hadde et blåmerke-liknende merke i bakhodet.

I november fikk hele verden for første gang trolig se Jong-uns datter, Ju Ae. Det skjedde under en missiltest. Da ble det spekulert på om dette var Kims arvtaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer