FAMILIEVENNLIG:  I Bykle kommune er det godt å være småbarnsfamilie.  Fv: Tobias, Kari og Peder Nomeland-Strømsøe, Casper, Jonathan og Line Thorstensen.  Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
FAMILIEVENNLIG: I Bykle kommune er det godt å være småbarnsfamilie. Fv: Tobias, Kari og Peder Nomeland-Strømsøe, Casper, Jonathan og Line Thorstensen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

Gratis barnehage, SFO og skikort

I Bykle kommune trenger man ikke vente på barnehageplass - og man trenger heller ikke betale for den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYKLE (Dagbladet): Med gratis barnehage og SFO, samt etableringsstøtte og billige tomter, synes ekteparet Tobias og Kari Nomeland-Strømsøe at Bykle er en bra kommune å være småbarnsfamilie i. De har sønnen Peder på 8 måneder.

Begge kom til kommunen for å jobbe innenfor skibransjen, og driver i dag skishop, skiutleie og skiskole på Hovden skisenter.

- Jeg tror det er mange som bosetter seg her fordi de får et hjerte for Hovden og for Bykle, og ønsker å være her for å stifte familie og slå seg ned, sier Tobias Nomeland-Strømsøe.

Garantert barnehageplass Selv syns de kommunen ivaretar behovene til småbarnsfamilier godt.

- Tidligere i sommer var vi i barnehagen for å spørre hvordan det var med ledig plass fra 1. november. Da fikk vi beskjed om at det bare var å dukke opp et par uker før, sier Tobias Nomeland-Strømsøe.

I kommunen er alle barn garantert plass i barnehage.

- Det er nærmest slik at de lager plass dersom det ikke er, sier Nomeland-Strømsøe.

Dette har familien Thorstensen fått erfare. De har barna Jonathan (5 1/2) og Casper (6 mnd.), og Jonathan er handikappet. Skommer til å tilrettelegge for hans behov før han begynner der.

- Vi har flyttet skolestart ett år, men når han begynner neste høst kommer han til å ha sitt eget rom for trening og stimuli, samt stellemuligheter og plass til hjelpemidler, sier Line Thorstensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge familiene er veldig fornøyd med oppfølging og tilbud fra kommunen.

Kraftkommune - Vi får tett oppfølging fra helsesøster, og helsestasjonene er flinke til å arrangere barseltreff med forskjellige temaer. I tillegg får alle subsidiert skikort til Hovden skisenter, årskort i badeland, og barnehagene og skolene er veldig flinke til å aktivisere barna og være mye utendørs. De fleste som ønsker å bo her er jo opptatt av friluftsliv, så det er viktig for oss som foreldre, sier Kari Nomeland-Strømsøe.

Ordfører i kommunen, Kay Jeiskelid (H), forstår at småbarnsfamilier trives i Bykle.

- Vi er beviste på at det er mange barnefamilier i kommunen, og prøver å tilrettelegge for disse. Bykle er en kraftkommune, og det gjør at vi har midler vi kan bruke på befolkningen, slik at alle får best mulig tilbud, sier han.

- Det at vi får så mye gratis har kanskje gjort oss litt bortskjemte. Men det er i hvertfall ingen som føler for å klage på kommunen, mener Kari Nomedal-Strømsøe.