FAMILIEVENNLIG:  I Bykle kommune er det godt å være småbarnsfamilie.  Fv: Tobias, Kari og Peder Nomeland-Strømsøe, Casper, Jonathan og Line Thorstensen.  Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
FAMILIEVENNLIG: I Bykle kommune er det godt å være småbarnsfamilie. Fv: Tobias, Kari og Peder Nomeland-Strømsøe, Casper, Jonathan og Line Thorstensen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

Gratis barnehage, SFO og skikort

I Bykle kommune trenger man ikke vente på barnehageplass - og man trenger heller ikke betale for den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYKLE (Dagbladet): Med gratis barnehage og SFO, samt etableringsstøtte og billige tomter, synes ekteparet Tobias og Kari Nomeland-Strømsøe at Bykle er en bra kommune å være småbarnsfamilie i. De har sønnen Peder på 8 måneder.

Begge kom til kommunen for å jobbe innenfor skibransjen, og driver i dag skishop, skiutleie og skiskole på Hovden skisenter.

- Jeg tror det er mange som bosetter seg her fordi de får et hjerte for Hovden og for Bykle, og ønsker å være her for å stifte familie og slå seg ned, sier Tobias Nomeland-Strømsøe.

Garantert barnehageplass Selv syns de kommunen ivaretar behovene til småbarnsfamilier godt.

- Tidligere i sommer var vi i barnehagen for å spørre hvordan det var med ledig plass fra 1. november. Da fikk vi beskjed om at det bare var å dukke opp et par uker før, sier Tobias Nomeland-Strømsøe.

I kommunen er alle barn garantert plass i barnehage.

- Det er nærmest slik at de lager plass dersom det ikke er, sier Nomeland-Strømsøe.

Dette har familien Thorstensen fått erfare. De har barna Jonathan (5 1/2) og Casper (6 mnd.), og Jonathan er handikappet. Skommer til å tilrettelegge for hans behov før han begynner der.

- Vi har flyttet skolestart ett år, men når han begynner neste høst kommer han til å ha sitt eget rom for trening og stimuli, samt stellemuligheter og plass til hjelpemidler, sier Line Thorstensen.

Begge familiene er veldig fornøyd med oppfølging og tilbud fra kommunen.

Kraftkommune - Vi får tett oppfølging fra helsesøster, og helsestasjonene er flinke til å arrangere barseltreff med forskjellige temaer. I tillegg får alle subsidiert skikort til Hovden skisenter, årskort i badeland, og barnehagene og skolene er veldig flinke til å aktivisere barna og være mye utendørs. De fleste som ønsker å bo her er jo opptatt av friluftsliv, så det er viktig for oss som foreldre, sier Kari Nomeland-Strømsøe.

Ordfører i kommunen, Kay Jeiskelid (H), forstår at småbarnsfamilier trives i Bykle.

- Vi er beviste på at det er mange barnefamilier i kommunen, og prøver å tilrettelegge for disse. Bykle er en kraftkommune, og det gjør at vi har midler vi kan bruke på befolkningen, slik at alle får best mulig tilbud, sier han.

- Det at vi får så mye gratis har kanskje gjort oss litt bortskjemte. Men det er i hvertfall ingen som føler for å klage på kommunen, mener Kari Nomedal-Strømsøe.