Gratis buss:

Gratis bussreiser til februar

Mandag må folk i Moss og Rygge betale for bussbillett for første gang på tre måneder. Nå går prosjektet videre til en ny kommune.

GRATIS: De siste tre månedene har det vært gratis å reise med buss i Moss og Rygge. Nå kommer tilbudet til Fredrikstad. Foto: Illustrasjonsfoto / Gorm Kallestad / NTB scanpix
GRATIS: De siste tre månedene har det vært gratis å reise med buss i Moss og Rygge. Nå kommer tilbudet til Fredrikstad. Foto: Illustrasjonsfoto / Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fra 19. august ble det gratis å ta buss i Moss og Rygge, som en del av et prøveprosjekt.

Med flere direktebusser og hyppigere avganger skulle prosjektet være et virkemiddel for å nå målet om nullvekst i personbiltrafikken, skriver Fagbladet.

Bladet skriver at det aldri har vært så mange som har kjørt buss i Moss og Rygge, og så langt har dobbelt så mange reist med bussen i Moss sammenliknet med i fjor.

- Det er mer enn vi kunne drømt om, sier Siv Jacobsen, som er leder for styringsgruppa for Miljøløftet Moss.

Venter på resultater

Prosjektet har kostet tre millioner kroner, og er finansiert av begge kommunene og fylkeskommunen. Men fra mandag er det tilbake til å betale for turen.

Anette Evjenth i Statens vegvesen Region Øst sier til Fagbladet at det er et komplisert tallmateriale de nå skal jobbe med for å kartlegge resultatet, sammen med brukerundersøkelser.

- Vi har fått mange tilbakemeldinger fra bussjåfører som forteller om bedret trafikkbilde, men konkrete tall har vi ikke ennå, sier hun.

Forskningsleder ved Transportøkonomisk institutt, Nils Fearnley, sier til Fagbladet at han ikke tror prosjektet er verdt pengene, sett ut ifra tilgjengelige forskningsresultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer