Gratis flesketur til Sverige

Unge Høyre inviterer fattige på trygd og sosialhjelp på gratis handletur til Strømstad. - Det er helt urimelig at de fattige som virkelig trenger billig mat, ikke har råd til å reise til Sverige, sier John-Ragnar Aarset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Smuglingen styres av proffer

- Overklassen fråtser på taxfree, middelklassen fråtser på grensehandel i Sverige. De fattige får ikke billig mat, alkohol og tobakk, sier Unge Høyre-lederen.

Sosialhjelpsmottakeren Svein Danielsen er kraftig provosert av sin partikamerat, stortingsrepresentant Rune Kristiansen (Ap), som har sluttet å kjøpe mat i Norge.

- Jeg har ikke råd til å reise til Sverige for å kjøpe mat til halv pris, raser Danielsen.

EU-nivå

I kampen for å presse ned avgiftene på alkohol og tobakk og kutte prisen på mat, vil Aarset at flest mulig nordmenn reiser. Han vil krisemaksimere.

Jo større tap av arbeidsplasser til Sverige og tap av inntekter til staten på kort sikt, desto bedre. Bare slik kan prisene presses til EU-nivå i Norge.

Derfor inviterer Unge Høyre de fattige som ikke selv har råd, til å reise på «flesketur».

Gratis

- De fattige betaler mest for maten. Hva slags sosialpolitikk er det, spør Aarset.

I dag melder Danielsen seg på som første sosialklient på Unge Høyres gratis busstur fra Oslo til Strømstad. Foreløpig har Aarset kun bestilt en buss med avgang tidlig tirsdag morgen neste uke.