Gratis førskole

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister og SV-nestleder Bård Vegar Solhjell luftet i Dagbladet i går partiets planer om å innføre obligatorisk gratis førskole for alle femåringer. Tilbudet skal gis i barnehagen og være på minst 12 timer i uka, med muligheter til å bli utvidet til 20 timer. Bakgrunnen for forslaget er at tidlig start motvirker problemer seinere i skoleløpet.

Forskning viser at elever som har gått i barnehage gjør det bedre enn dem som ikke har gått der. Innføringen av en slik ordning forutsetter at det blir politisk flertall for den. Den forutsetter også at det er full barnehagedekning og

tilstrekkelig med faglærte pedagoger.

Reformforslaget er fornuftig og i pakt med tidas krav. Bare ved å gjøre tilbudet obligatorisk og gratis fanges alle barn opp. Det bør minske forskjellene i forutsetninger mellom dem som klarer seg bra og dem som klarer seg mindre bra på skolen. Det føyer seg også inn i planene om å sette inn den spesialpedagogiske innsatsen tidligst mulig for å redusere antall skoletapere. Gro Harlem Brundtland tok til orde for tilbud for femåringer straks skole for seksåringer var på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer