Gratis parkering og avlyst eksamen

Slik kan streiken ramme deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er stor fare for streik i statlig og kommunal sektor etter at forhandlingene ser ut til å ha strandet fredag morgen. Riksmeklingsmann Svein Longva er lite optimistisk.

- Streikefaren er stor. Jeg kan ikke lenger tenke meg et kompromiss i forhandlingene slik situasjonen nå er mellom partene, sa Longva da han møtte pressen halv sju.

Dermed kan det gå mot streik for 20 000 stats- og kommuneansatt - hvilket vil få drastiske følger for dagliglivet i utvalgte deler av landet:

• Skolesektoren blir rammet. Det fører til at grunn- og videregående skoler holder stengt, hvilket i sin tur får konsekvenser for eksamensavviklingen. For høgskole- og universitetsstudenter kan den begrensede aktiviteten føre til at eksamen blir utsatt.

• Hvis 400 ansatte i skatteetaten blir tatt ut, kan du måtte vente lenger på eventuelle penger du har til gode på skatten.

• Politiet får redusert bemanning, blant annet i Oslo og Bergen. I tillegg kan parkeringsvaktene i hovedstaden bli tatt ut, hvilket gir gratis parkering på kommunale parkeringsplasser.

• I tillegg blir en rekke statlige og kommunale institusjoner som Nav, Jernbaneverket og Statsbygg rammet, hvilket gir seg større og mindre utslag, for eksempel vil søppelforbrenningen i Oslo stoppe opp.

Se totaloversikt over streikeutsatte områder på Aftenposten.no.

KAN FÅ FRI: Kommunale parkeringsvakter i hovedstaden er blant yrkesgruppene som blir tatt ut i tilfelle en storstreik fra og med i dag. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
KAN FÅ FRI: Kommunale parkeringsvakter i hovedstaden er blant yrkesgruppene som blir tatt ut i tilfelle en storstreik fra og med i dag. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer
Gratis parkering og avlyst eksamen